Neplogo
Vlaggetjes zijn weer opgeruimd en oranjegebak weer lekker opgegeten. Weer tijd voor de maandelijkse nieuwsbrief, want wat gaat de tijd toch snel.
Een smakelijke blog en twee nieuwe onderdelen voor de website erbij. We blijven innoveren en kijken doorlopend hoe we de lezers kunnen helpen. En als jij een leuk idee hebt, laat het ons weten.

Blog (1)

Zoals gezegd, een herkenbare smakelijke blog van Willem. Klik op deze link.
Afgelopen 22 april bestond Stichting Slakkenhuis alweer twee jaar 😊 Ook komend jaar gaan we weer flink van ons laten horen. Het twee jarige jubileum was aanleiding voor het bestuur om uit eten te gaan. In de reservering gevraagd om een rustige plek en ja, het hoekje was leeg toen we aankwamen, maar vanwege de muziek – die volgens het personeel toch echt zacht stond – was het voor ons toch lastig communiceren. Afijn, we hebben om een ander (rustiger) plekje gevraagd en gekregen en we konden elders in de zaak ons avondje gezellig voortzetten.

Uit eten

Zoals Willem al schreef en wij ook gemerkt hebben, is uit eten zeker een gezellige activiteit, maar als het op ‘geluidsoverlast’ aankomt, is er nog een hoop te verbeteren. Vandaar dat we een nieuwe webpagina aangemaakt hebben om een overzicht te maken met eetgelegenheden waar je (wel) rustig kunt eten. Kortom, laat het ons weten als je een restaurant in Zuid Holland weet, waar het rustig eten is (goed licht, zachte/geen muziek). Als elke lezer 1 tip doorgeeft, kunnen we een mooi overzicht maken. Je kunt uiteraard ook het hele restaurant afhuren 😊 https://www.slakkenhuis.org/lekker-eten-fanclub-november_2018/

Blog (2)

Nog even voortbordurend op ‘Bloggen’, schrijf jij ook een blog, of weet je een leuke blog rondom slechthorendheid, laat maar weten. Zoals in de vorige nieuwsbrief gemeld, zijn we bezig met het maken van een ‘blog’-boek.
De volgende blog willen we hierbij zeker nog onder de aandacht brengen (met dank aan Maartje de Kok), “Lepeltjestheorie: hoeveel lepels heb jij op een dag?”. Waarom lukt het een slechthorende/dove de ene dag wel om lekker mee te draaien, maar is het een andere dag bij een soortgelijke activiteit een slopende ervaring. Met de lepeltjestheorie wordt het je een stuk duidelijker.

Vacature

Van Milou Rodermans, werkzaam als trainee talentmatcher bij Ctalents, kregen we onderstaande vacature gemaild. Volgens ons zit er onder de lezers een geschikte kandidaat voor deze vacature!

Wil jij werken voor een bank in Delft? Als gastheer/gastvrouw ontvang jij de klanten en help jij hen met hun eerste vragen. Als eerste aanspreekpunt ben jij het gezicht van een grote internationale bank!
Jouw werkzaamheden bestaan uit:

- De klanten verwelkomen en alvast koffie en thee inschenken;
- Klanten helpen wanneer zij problemen hebben met internetbankieren, mobiel bankieren en/of pinnen;
- Het zorg dragen voor een nette ontvangstruimte;
- De klantvraag achterhalen en noteren op de Ipad;
- De agenda beheren;
- De klanten begeleiden naar de ruimte waar zij moeten zijn.

Voor deze functie zoeken we iemand die enthousiast wordt van het werken voor een grote bank en het leuk vindt om persoonlijk contact te hebben met een mensen.
Verder is het belangrijk dat de kandidaat zich goed verstaanbaar kan maken omdat hij of zij het eerste aanspreekpunt is.

Klik voor meer info of reageren op deze link:
https://vacature.ctalents.nl/vacatures/vacature_warm_welkom_medewerker_4645184_11.html

Maar, er zijn meer vacatures beschikbaar bij Ctalents, kijk maar op hun website.

Vacatures gezocht

Zoals bij de intro aangegeven, geeft deze voorzet van Milou aanleiding om een extra webpagina op de website van Slakkenhuis aan te maken, te weten: "Slakkenhuis vacatures". Een verzamelpunt voor vacatures voor auditief beperkten. Zo zijn er ook bedrijven die open staan voor auditief beperkten, mits aan de overige profiel voorwaarden voldaan wordt. Nog sterker, werkgevers die jouw sollicitatie juist nog verder bovenop de stapel leggen, als je aangeeft dat je slechthorend/doof bent! Werkgevers die bekend zijn met de 'auditieve beperkingen', voor zover je van een 'beperking' kunt spreken, maar die met je mee denken en met een paar simpele aanpassingen op de werkplek een perfecte werkgever zijn en jou er als perfecte werknemer graag erbij willen hebben.
Hoewel het lijstje nog dunnetjes is, kun jij daar als lezer een rol in spelen om dit lijstje langer te maken. Weet jij een werkgever, of zie je een vacature, die voor auditief beperkten geschikt is, laat het weten, werken we het overzicht bij! Wie weet vind jij daardoor een baan, of help je indirect iemand anders aan een baan. Samen komen we verder!

Reünie

Elke week komen er nog een paar aanmeldingen bij, maar we zijn nog steeds op zoek naar oud-leerlingen van de P.J. Evertseschool / Auris College. Meld je aan en wijs je oud-klasgenoten op de volgende link: "Aanmelden reünie". Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Ook (oud)docenten zijn van harte welkom.
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot - logo 1
facebook twitter linkedin website email 
MailPoet