Hier staat normaal een logo, maar je browser laadt afbeelding niet snel genoeg, sorry.
Weer of geen weer, ook met (sub)tropische temperaturen wordt er weer een maandelijkse nieuwsbrief verzonden. Tijd voor een ijsje 😊 Helaas zijn de ijsjes op en de winkels dicht ☹ Dan maar zelf ijs maken….. Download hier alvast een paar lekkere recepten voor zelfgemaakt ijs. Moeilijk is het niet, anders bij gelegenheid aanmelden voor de “IJSJES-workshop”. Gaan we nog even over nadenken. Wordt vervolgd.
Gezocht: oud hoortoestel
Sofie zoekt voor haar workshop een ‘kast-hoortoestel’, wellicht dat veel lezers niet weten waar het over gaat – zie afbeelding in oproep van Sofie – want we praten toch over ruim 40 jaar geleden dat ze ‘modern’ waren.
Je kunt Sofie bereiken via Facebook: lees hier haar oproep.
https://www.facebook.com/sofie.helleman/posts/10214786797649272
Maar wellicht heb je niet het gezochte hoorapparaat, maar wel een oud toestel, dat je niet meer (kunt) gebruiken. Dan is iemand anders hier toch wel mee geholpen. Klik hier (bron Hoorwijzer) voor een paar organisaties die een ‘inzamelactie’ houden voor hoortoestellen waar jij niets meer mee doet, maar een ander nog wel baat bij kan hebben.
Bloggen
Al eerder is aangegeven dat we op zoek zijn naar slechthorende/ dove bloggers. Ken of ben je zo iemand, laat het ons weten. Inmiddels is er al een bescheiden lijstje deelnemers opgesteld, maar hoe meer, hoe leuker. Een blog heeft dan op enige wijze betrekking op gehoorverlies. Als deelnemer krijg je dan bij gelegenheid 2 boekjes (1 voor jezelf, 1 om weg te geven).
BBQ
22 juni 2019 was er een mini BBQ, zoals je ziet, met lekkere hapjes. We zien je de volgende keer graag ook aanschuiven.

BBQ juni 2019
Gebarenboekjes
Oefen spelenderwijs de gebaren die je al kent of maak er kennis mee! De Kleur- en Doeboeken hebben ieder 46 pagina's. Ze staan boordevol leuke kleurplaten & allerlei puzzels voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Deze boeken zijn bedoeld voor in de klas, thuis of op de BSO. Het is natuurlijk ook een super leuk cadeautje! Zie voor meer info: https://www.gebarentaalinelkklaslokaal.nl/winkel/

Een minister van gehandicaptenzaken
Wellicht heb je het meegekregen, de verkiezing voor een minister van gehandicaptenzaken. Willem schrijft er in zijn blog over.
Heb jij ook een blog die je wilt delen, laat het ons weten.
Gebaren oefenen
Tijdens je vakantie gebarentaal oefenen? Klik op link hieronder voor diverse leervormen. https://www.lerengebaren.nl/gebarenwoordenboek/vakantie

Doof of slechthorend?
Je kunt als auditief beperkte in de ‘Slakkenhuis-gids’ worden opgenomen (gratis). Insteek is dat je kort je dienst omschrijft. Door ‘positieve reclame’ krijgen de vermelde bedrijven/personen een steuntje in de rug.
https://www.slakkenhuis.org/links/slakkenhuis-gids/ Hoewel nog een bescheiden lijstje, komen er toch telkens weer nieuwe namen bij. Help jij mee dit lijstje langer te maken?

Theater met tolk
Kijk ook weer even snel op https://theatermettolk.nl/voorstellingen Een gevarieerd aanbod, voor ieder wat wils.

Crisiscommunicatie
Naar aanleiding van de gebrekkige communicatie richting auditief beperkten zijn Kamervragen gesteld.
https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2019/06/12/antwoorden-kamervragen-over-persconferenties-van-de-overheid-en-crisiscommunicatie-voor-mensen-met-een-auditieve-beperking
Afgelopen week was gedurende een paar uren 112 niet bereikbaar. In een eerste SMS alert werd een verkeerd WhatsApp nummer doorgegeven, dit werd in een nieuwe SMS alert gecorrigeerd.
Heb jij nog geen SMS alert ingesteld op je mobiel?
Gebruik dan het hulpmiddel op: https://crisis.nl/nl-alert/instelhulp/
112
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot - logo 1
facebook twitter linkedin website email 
MailPoet