Neplogo
Inschrijving workshop 3D-stoepkrijten is geopend, maar vol = vol (maximaal 12 personen). Of ga je liever een keer stamppot eten of maken, dat kan ook. En pak straks je agenda erbij, want de volgende P.EJ. Evertseschool/ Auris College reünie is inmiddels weer gepland 😊
Deze nieuwsbrief weer vol met hyperlinkjes, maar er is zoveel te vertellen, dat past niet allemaal in de nieuwsbrief en soms 'moet' je je aanmelden, dat gaat dan het snelst via de website zelf. Kortom, klik maar raak op de 'blauwe' linkjes.

Banenmarkt

Donderdag 7 februari 2019 was de eerste Slakkenhuis banenmarkt. Of het organiseren van een banenmarkt moeilijk is, kun je hier lezen: https://www.linkedin.com/pulse/een-succesvolle-banenmarkt-organiseren-moeilijk-edwin/
De volgende keer (februari 2020) wordt in Rotterdam georganiseerd. Met meer werkgevers en een grotere opkomst. Diverse werkgevers vonden het wellicht toch een beetje spannend om te komen 😉 maar we hebben nu een goed verhaal en een basis gelegd voor de verdere uitbreiding van de banenmarkt. De eerste succesjes zijn binnen. Van 1 kandidaat weten we dat ze in een sollicitatieprocedure zit en van eentje weten we dat deze al in een vergevorderd stadium is met een werkgever. En een paar aanmeldingen voor https://www.slakkenhuis.org/binnen-een-jaar-een-baan/ zijn ook binnen. En jij? Ook aangemeld? Kan het hele jaar door!

Werkboek

Voor het project https://www.slakkenhuis.org/binnen-een-jaar-een-baan/ zijn we bezig met het schrijven van een werkboek. Klinkt duur, maar is gewoon een praktisch handboek, waar je je kansen op het vinden van een baan mee kan vergroten. En juist de combinatie zelfredzaamheid, werkboek en coaching vanaf de zijlijn maakt het leuker en succesvoller! Kortom, bij je zoektocht naar een baan sta je er niet alleen voor!

Bloggers gezocht voor boek!

Zoals in de vorige nieuwsbrief al vermeld, gaan we een boek maken met bloggers. Willem heeft weer een herkenbare blog – Mijn oortjes hebben een snipperdag – geschreven.
Wil je ook meehelpen met het vullen van het ‘blog’boek, laat dat even weten. Dan krijg je bij gelegenheid 2 exemplaren, 1 voor je eigen boekenkast en 1 om weg te geven.

3d-stoepkrijten

Inschrijving is geopend, maar er is beperkt plek, dus meld je vandaag nog aan!
Lees hier meer over de workshop 3d-stoepkrijten https://www.slakkenhuis.org/3d-stoepkrijten-workshop/

Reünie P.J. Evertseschool / Auris College

In April 2018 was de reünie op de P.J. Evertseschool. Zaterdagmiddag 5 oktober 2019 is er weer een reünie, nu vanwege het 60-jarige bestaan (1959 – 2019). Gaan we er weer een gezellige meeting van maken.
Deze ronde gratis toegang, mits vooraf aangemeld. Kortom, gelijk even regelen en vlaggetje op je kalender zetten.

Hotels

Een leuk initiatief van Robert Schouten! Of een hotel gebruiksvriendelijk is voor auditief beperkten. Kijk eens op https://www.doofvriendelijkehotels.nl/ nog een beperkt overzicht, maar elke reis begint met een eerste stap, dus hopelijk wordt dit een bomvol overzicht. Weet jij ook een hotel dat in dit overzicht thuishoort? Laat het dan even weten.

Theaterbezoek?

In het overzicht op https://www.theatermettolk.nl/voorstellingen staan weer leuke voorstellingen.
Volgens de Slakkenhuis ‘jaarplanner’ gaan we vanuit Stichting Slakkenhuis in mei naar het theater. Maar kijken of in de volgende nieuwsbrief meer bekend is….

Tot slot

Niet vergeten: maand maart = stamppot eten, organiseer zelf een stamppot-avond, of schuif aan bij een stamppot-avond. Eet smakelijk!
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot - logo 1
facebook twitter linkedin website email
MailPoet