Hier staat normaal een logo, maar je browser laadt afbeelding niet snel genoeg, sorry.
Het aftellen is hier al begonnen, bijna nieuwjaar met weer een hoop activiteiten van Slakkenhuis op de rol. Zo starten we 2020 met de introductie van 2 (online) cursussen waarmee je aan je digitale vaardigheden kunt werken, of gewoon omdat je meer wilt weten over bloggen en Wordpress. Ook deze nieuwsbrief is weer van de nodige hyperlinks voorzien naar extra informatie.
Cursus 1
De eerste cursus is ‘Bloggen’. Altijd al willen bloggen, maar weet je niet waar te beginnen, of zou je wat tips willen lezen en (opbouwende) feedback willen krijgen op je blogs? Of af en toe bij elkaar komen om wat ervaringen uit te wisselen? Dat kan allemaal! Lees meer op https://www.slakkenhuis.org/bloggen/ en deel het Facebook bericht https://www.facebook.com/events/2521870024755103/ zodat andere auditief beperkten ook op de hoogte zijn en wellicht ook zin hebben om mee te doen. Het is gratis en kan online gevolgd worden.
Geen blog-talent? Ben ik ook niet, maar daarom is het nog wel leuk om het te proberen.
Cursus 2
De tweede cursus die we starten is ‘Wordpress gebruiken’. Hoe leuk zou het zijn als je met een eigen website kunt starten? Wordpress is een heel gebruikersvriendelijk pakket, maar het maakt het wat makkelijker als je wat uitleg krijgt. Ook kun je dan met andere deelnemers ervaringen en tips uitwisselen. Ook deze cursus is gratis en online te volgen. Aanmelden? Zie https://www.slakkenhuis.org/wordpress/ en ook deze cursus kan gedeeld worden op Facebook: https://www.facebook.com/events/451338338864893/ Kleine moeite, groot plezier en onze eeuwige dank!
Hoortoestellen (1)
De meeste lezers hebben hoortoestellen. Willem ook en lees hier maar dat sommige oplossingen voor de hand kunnen liggen, in plaats van op software te rekenen.
Hoortoestellen en verzekeringen (2)
Bij Kifid (klachteninstituut) is recent een interessante uitspraak gedaan. Een hoortoesteldrager (2 stuks) had een schadeclaim ingediend vanwege een hoortoestel dat in het toilet was gevallen. Vraag mij niet hoe het gebeurd is, maar die dingen gebeuren soms…
In geschil was of de desbetreffende inboedelverzekering de schade voor 1 of 2 toestellen diende te vergoeden. Volgens de verzekeraar slechts 1 toestel, want het andere toestel was niet in het toilet gevallen en functioneerde prima. Gelukkig voor de hoortoesteldrager besliste Kifid anders en de verzekeraar moest (alsnog) beide toestellen vergoeden.
Een nieuw toestel geeft toch een ander geluidsbeeld. Met een nieuw en oud toestel rondlopen geeft een verminderd gehoor.
Lees hier de volledige uitspraak van Kifid.

Informeer goed bij je inboedelverzekeraar of en hoe je hoortoestel(len) verzekerd zijn. De dekking varieert van geheel niet tot volledig. Soms is de dekking ‘beperkt’ tot brand/diefstal. Of er is sprake van een maximum aan elektronica. Maar als je de laptop/(breedbeeld)tv/radio/DVD speler/tablet en de hoortoestellen qua waarde optelt, kan het snel gebeuren dat je boven het maximaal verzekerde bedrag zit. Maar er zijn ook verzekeringen met een ‘volledige’ dekking. Vaak is de dekking dan wel weer beperkt tot je woonadres. Laat je goed voorlichten, bij voorkeur op papier of via e-mail, zodat je de uitleg later nog eens goed na kunt lezen. In de polisvoorwaarden worden de dekkingen/ beperkingen dan ook omschreven.
En wil je dat wij een keer kijken naar je polisvoorwaarden? Stuur dan een e-mailtje naar info@slakkenhuis.org en voeg de voorwaarden (pdf/scan) bij met je vraag/ opmerking. Helpen we je graag verder op weg! 😊
Inzamelactie oude hoortoestellen (3)
Er van uitgaande dat jouw oude hoortoestel niet in het toilet is gevallen, zijn ze er bij stichting Starkey erg blij mee als ze je oude hoortoestel(len) krijgen. Lees meer over deze inzamelactie op https://www.hoorzaken.nl/nieuws/inzamelingsactie-oude-hoortoestellen/ of informeer bij je eigen audicien. En laat ons even weten of je toestellen ingeleverd hebt, krijg je in de volgende nieuwsbrief een eervolle vermelding...
Kerstmarkt Dordrecht
Tja, hier had eigenlijk een uitgebreid stukje kunnen staan, aangevuld met wat actiefoto’s van de Kerstman, maar helaas, de kerstmarkt was door organisatoren afgelast vanwege het slechte weer (windstoten van windkracht 8, met zulke wind komen zelfs de rendieren van de Kerstman niet vooruit. Dat slechte weer viel achteraf dan wel weer mee, buitje en beetje wind, maar dat kan men van tevoren niet weten en veiligheid eerst….. Afijn, volgend jaar nieuwe poging.
Allerlei
  • Vergeet niet je gratis kaartje voor de voorstelling ‘Vrij zijn?!’ te claimen. Theater in Vlaardingen, voorzien van schrijftolk.
  • Het al op gaat schieten met de banenmarkt, jij daar uiteraard (als werkzoekende) ook verwacht wordt.
  • Voor de minder digitaal vaardigen onder ons, het toch echt tijd wordt Windows7 te upgraden naar Windows10 [voor 14 januari 2020]. Er een handige uitleg staat op: https://www.schoonepc.nl/windows10/gratis_update_naar_windows_10.html
  • Er weer een mooi overzicht is van de OPCI Huiskamerbijeenkomsten.voor (kandidaat) CI dragers.
  • Let op je nek als je deze nieuwsbrief op een mobieltje of tablet leest. Hoewel het al een oud berichtje is, blijft het nog steeds actueel.
  • Het nog niet hard loopt met ‘Geluksmomentjes’, daar toch echt behoefte aan is….
  • We in de volgende nieuwsbrief even stilstaan bij het 'jaarverslag 2019'. Spoiler: geen rode cijfers, maar ook geen plusje....
  • We iedereen een gezond 2020 toewensen en een ‘knal-zachte’ jaarwisseling.
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot - logo 1
facebook twitter linkedin website email 
MailPoet