Hier staat normaal een logo, maar je browser laadt afbeelding niet snel genoeg, sorry.
Ook goede voornemens gemaakt voor 2020? En ook alweer bij een aantal voornemens verzaakt? Streep maar door wat niet van toepassing is: meer bewegen/ minder snoepen/ geduldig blijven/ op tijd naar bed/ op tijd naar huis. Ben bang dat (bij mij) voorgaande allemaal 'doorgestreept' kan worden....., maar gelukkig heb ik nog meer goede voornemens op mijn lijstje :-)
Stichting Slakkenhuis (en bijbehorende team) heeft in ieder geval ook een hoop goede voornemens. Maar het hangt mede af van de inzet van de lezers of we alle gewenste voornemens ook gaan vervullen! En zo moeilijk is dat voor de lezers niet.

Wat kun je als lezer voor Slakkenhuis doen?
 1. minimaal 1x deelnemen aan een leuke Slakkenhuis activiteit.
 2. minimaal 1 'Geluksmomentje' inregelen, of iemand van deze buitenkans overtuigen.
 3. minimaal 1 nieuwe nieuwsbrief abonnee aanbrengen. Aanmelden? Klik hier.
 4. minimaal 1 suggestie/ idee aandragen voor een activiteit waar een werkzoekende slechthorende/ dove mee geholpen is.
 5. op een andere wijze het Slakkenhuis-team versterken
Je ziet, heel makkelijk allemaal. En heb je 4 uit 5 volbracht? Laat het dan even weten, dan mag je mee naar een 'exclusief Slakkenhuis diner'. Een paar keer per jaar gaan we met een kleine groep (maximaal 10 personen) gratis luxe dineren, maar je ziet, zo'n plekje moet je dan wel 'verdienen'.

En wat gaat Stichting Slakkenhuis dit jaar doen?
 • Banenmarkt (di 11 februari 2020) organiseren speciaal voor slechthorende/ dove werkzoekenden. Fijn als je je vooraf aanmeldt, maar op laatste moment komen mag ook.
 • Theaterbezoek.
 • Diverse keren gezellig uit eten.
 • Paragliden.
 • 1 of meer activiteiten organiseren voor doofblinden.
 • BBQ organiseren.
 • Organiseren cursussen voor auditief beperkten, Bloggen of gebruik Wordpress
 • en nog een paar andere activiteiten.
En voor 2021 begint het verlanglijstje ook al te groeien....
Zo staat nog steeds 'Project 2021' op de kaart. En wat zouden jullie vinden van een workshop 'Strandharken'? Bekend gezicht op onderstaande foto? Dat kan kloppen, Gert-Jan heeft eerder een workshop '3-D Stoepkrijten' i.s.m. Slakkenhuis verzorgd.
Strandharken

Komva notatiesysteem

Trouwe lezers kennen al de 'Gebarenchallenge' (je kunt je nog aanmelden, 1 februari 2020 start Bianca weer!), maar wellicht wil je het liever vanaf ‘papier’ leren
Download hier dan het ‘Basiswoordenboek Nederlandse gebarentaal’ (pdf). Je ziet, vroeger was niet alles ‘beter’.

Brabantse club

Voor de 'zuidelijke' lezers onder ons, kwam de volgende vereniging tegen: "Weylia". Zij organiseren regelmatig activiteiten voor slechthorenden/doven/doofblinden. Zij hebben ook een jaarkalender, zodat je er nu al rekening mee kunt houden. Bij Slakkenhuis toch wat vaker 'last minute', mooi weertje? BBQ-tje organiseren... ;-)

Nieuws

Toch leuk, als 'banenmarkt'-item 'overgenomen' wordt: "Samen voor de klant"

Uitbreiding doelgroepregister voor doven?

In Trouw stond 6 januari 2020 een artikel over een uitbreiding van het doelgroepregister voor doven. Dat lijkt/leek goed nieuws, want meer kansen op het vinden van een baan. Echter, volgens de Programmaraad gaat het niet om een uitbreiding maar om de zo genoemde quotumgroep die al langer meetelt in situaties waar het quotum van kracht is Reden voor hen om de eerdere link naar het artikel weer te verwijderen.
Klik hier voor meer info over het doelgroepregister. En ben je doof of slechthorend en heb je een vraag aan het UWV, dan kun je je vraag kwijt via 'Mijn UWV' of via de chatfunctie
Als je er bij het UWV niet uitkomt, kun je ook contact opnemen met Stichting Slakkenhuis. Je krijgt dan binnen 48 uur een reactie. Zoniet, dan is je bericht mogelijk bij ons in de spam box terecht gekomen en bij opschonen per ongeluk gewist.

Sencity

Voor de liefhebbers: Op zaterdag 28 maart keert Sencity Festival terug naar Utrecht, hét wereldwijd bekende zintuigprikkelende belevingsfestival.

Daar is dan ook een voorstelling - Geluidswereld - van Tg Signum:
In Geluidswereld gaan 4 acteurs -doof, slechthorend en horend- samen met het publiek op zoek naar alle geluiden om ons heen, ook degene die misschien niet bestaan. Via live-projecties, beweging, dans, gebarentaal en gesproken taal proberen we alle geluiden om ons heen vorm te geven. Sommige mensen hebben nog nooit geluid gehoord en spelen dus enkel vanuit het idee wat geluid zou kunnen zijn, maar wie zegt dat die geluiden niet bestaan?

Jaarverslag

Tot slot verwijzen we je nog graag naar ons jaarverslag van 2019. (pdf). Kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken, want er zijn nog veel nuttige activiteiten en plannen die Stichting Slakkenhuis wil uitvoeren. Lees maar in de komende nieuwsbrieven!
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot 2020
facebook twitter linkedin website email 
MailPoet