Hier staat normaal een logo, maar je browser laadt afbeelding niet snel genoeg, sorry.
We hebben even overwogen om de Slakkenhuis nieuwsbrief deze keer per gewone post te sturen, gewoon om de postzegels te gebruiken.😉
Postzegels Slakkenhuis
Reclameblokje - Wil je zelf ook een 'eigen' postzegel maken? - Kijk dan op: https://www.postnl.nl/versturen/postzegels/speciale-postzegels/persoonlijke-postzegel/ einde reclameblokje.... - en stuur ons een leuke kaart met je eigen postzegel. Klik hier voor het adres.

Doof en geen CI

Misschien heb je eerder in de media het bericht ‘Ministerie en ziekenhuis lieten doof meisje gewoon barsten’ (AD.nl d.d. 12 september 2019) gelezen. De Kinderombudsman heeft daar een rapport over geschreven "Waar geen wil is, is geen weg" (pdf). Staatssecretaris Broekers-Knol heeft in een Kamerbrief (pdf) met argumenten op dit rapport gereageerd. Eens of oneens? Dat mag. Wel is het goed dan de standpunten van beide partijen te lezen.

Musical 'Vrij zijn?!'

Het Vlaardings Musical Gezelschap viert 75 jaar vrijheid met een groots opgezette, muzikale productie! Vrijheid betekent voor iedereen iets anders. Zijn we wel echt vrij? En hoe hard moet je vechten om je vrij te voelen? In deze spektakelshow, geschikt voor het hele gezin, wordt het feest van de vrijheid uitbundig gevierd! Vier je mee? In december 2018 hebben we …
Meer lezen
Aangezien we de kaartjes voor de Musical al besteld hebben, mogen ze ook op....en er is een schrijftolk aanwezig! >>>>
En wie weet zien we blogger Willem ook bij deze voorstelling. Kijken of het deze ronde beter gaat. Lees hier maar zijn eerdere bevindingen in het theater. Zie het volgende maand al helemaal voor me. :-)

Vingeralfabet

Wie wil de uitdaging aangaan om het grootste aantal gebaren te maken in koekvorm? Bij voldoende animo gaan we kijken of we er een echte bakwedstrijd van kunnen maken en kun je eeuwige roem winnen onder de lezers. Kijk hier maar voor een voorbeeld (video, 9 seconden)

Tweet van de maand


Banenmarkt

De banenmarkt voor auditief beperkten zit er weer op. Een terugblik kun je hier lezen. https://www.linkedin.com/pulse/banenmarkt-11-februari-2020-day-after-edwin-zijdenbos-mfp-ffp-cfp-/
Maar we zitten niet stil. Volgende maand meer nieuws over het nieuwe project voor auditief beperkte werkzoekenden. Project "Banenmotor'' is in de maak!
En je zou ons goed helpen door een reactie te geven op Facebook, of via een mailtje. Lees hier onze oproep.

Digitale vaardigheden

In een eerder bericht van het CBS blijkt dat Nederland best wel goed scoort op het gebie van digitale vaardigheden: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/07/nederlanders-in-europese-kopgroep-digitale-vaardigheden
Maar wil jij je digitale vaardigheden ook aanscherpen? Kijk dan of er in het overzicht iets voor jou bij zit, zie https://www.slakkenhuis.org/wat-we-doen/digitale-vaardigheden/ en ook hier zijn goede tips altijd welkom.
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot 2020
facebook twitter linkedin website email