Hier staat normaal een logo, maar je browser laadt afbeelding niet snel genoeg, sorry.

Het is alweer bijna einde van de maand, waarbij de ‘extra’ dag (31e) opweegt tegen het verlies van een uurtje vanwege de zomertijd. Deze nieuwsbrief wellicht toch wat korter dan anders….. Maar we zitten niet stil! Zie eind van de nieuwsbrief alweer de 'aftrap' van een nieuw project.

Annuleringen

Voor 3 april 2020 stond een bezoek aan het theater gepland (wordt nu waarschijnlijk september 2020) en een bezoek aan ‘Theater Rotterdam’ met een voorstelling van ‘Groupe Acrobatique de Tanger’ (nieuwe datum is nog niet bekend).
Een paar andere activiteiten worden nu even in de koelkast gezet, tot er meer duidelijk is. Maar wat in het vat zit… Want ook aan dit ‘zwarte hoofdstuk’ komt een einde.
Een vreemde gewaarwording hoe de wereld in een tijdbestek van een paar maanden compleet ‘op zijn kop’ staat. Waar eerst nog wat laconiek gedaan werd over het coronavirus (en helaas nu door sommige mensen nog steeds), zijn de gevolgen nu toch goed zichtbaar.
Anderhalve meter, dat is de norm. En voor wie niet weet hoeveel 1,5 meter is, wel dat zijn 10 repen chocola. https://chocoladeverkopers.nl/chocolade/wp-content/uploads/2020/03/afstand-houden-chocolade-proeven-pakket.jpg
Een kleine troost in deze tijden, het lekkere aanbod bij chocoladeverkopers.nl En weet jij ook een lekkere chocoladeverkoper, laat maar weten :-)

Raadsel van de maand

Wat doet een ergotherapeut? Wel deze kan veel betekenen voor auditief beperkten. Lees in deze flyer meer over een ergotherapeut (pdf, 2 pagina's)

Harder praten?

Wat wij al weten, legt Susanne nog maar eens uit in de krant....

Cursusaanbod

Bij Soofos zijn een aantal cursussen in de aanbieding, gratis wel te verstaan. Klik op de link hiervoor en scrol dan even naar beneden. Zeker als je ‘huisarrest’ hebt, of gewoon even wat anders aan de hoofd wilt hebben, de moeite waard om even te kijken.

Toegankelijke informatie en communicatie in risicovolle situaties

Waar maandag 9 maart tijdens de persconferentie over het coronavirus nog geen gebarentolk aanwezig was, zijn er inmiddels flinke verbeteringen doorgevoerd. Kortom, glas is half vol!

Gebarentolk en tolk ngt

In een vijftal video’s wordt in Nederlandse gebarentaal meer informatie verstrekt over het coronavirus. En ook met het acht uur journaal is er een tolk gebarentaal beschikbaar. En wil je een en ander op je gemak nalezen: rijksoverheid.nl/coronavirus of kijk op rivm Laat je vooral niet ‘gek’ maken door sociale media.
En hier kun je nog nalezen wat het College voor de rechten van de mens over het eerder ontbreken van een gebarentolk schreef.

Last, not least

Willem had al eerder een blog geschreven, maar die was niet meegegaan in de nieuwsbrief, 😳 nu alsnog. je-bent-een-rund

Slechthorendheid en stress?

AMC heeft een onderzoek gedaan (klik op deze link). En let vooral op de 'afsluiter', dan toch 'einde' voor kantoortuinen...?! En gelukkig is er voor elk probleem wel een commerciële oplossing.. Privé plek in kantoortuin, of dat nu de oplossing is?
Prive werkplek in kantoortuin

Concerten

Hoewel het nu (tijdelijk) even rustiger is met concerten, toch wel aardig om te lezen:

Nieuw project ‘Banenmotor’

De komende week worden de eerste zaken officieel geregeld rondom het nieuwste project: ‘Banenmotor’. Gaan we in de volgende nieuwsbrief uitgebreid op in. Het mooie is dat ook de lezers van deze nieuwsbrief een steentje kunnen bijdragen in het succes van dit nieuwe project. Want crisis of geen crisis, de wereld draait uiteindelijk gewoon door en ‘aandacht’ voor meer baankansen voor auditief beperkten blijft dan nog steeds actueel!

En tot het coronavirus de wereld uitgewerkt is, wensen we iedereen veel gezondheid, sterkte en wijsheid toe!
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot 2020
facebook twitter linkedin website email