Hier staat normaal een logo, maar je browser laadt afbeelding niet snel genoeg, sorry.
Met de overvloed aan 'Black Friday' e-mailtjes, maar even gewacht tot laatste dag van de maand. Kan ook zijn dat we deze maand geen extra (wintertijd) uurtje gekregen hebben. Want wat gaat de tijd toch snel. Maar goed, des te sneller komen de feestdagen.

Slogan voor deze nieuwsbrief

Niet zelf bedacht, maar wel herkenbaar 😊
“Focus op je mogelijkheden, niet je beperkingen.”
Soms is het makkelijker gezegd dan gedaan, maar je hoeft het niet alleen te doen. Vanuit Stichting Slakkenhuis proberen we op verschillende manieren te helpen, waarna je dan vervolgens zelf verder kan. Waar ben jij goed in? Probeer deze sterke kanten dan verder te ontwikkelen.

Geluksmomentje

Ik heb mijn maandelijkse geluksmomentje al vastgelegd. En jij? Maar wat is een geluksmomentje? Lees hier de uitgebreide toelichting en wie weet heb jij volgende maand ook een extra geluksmomentje!
Geluksmomentje_afschrijving

Gebarentaal en Klokhuis

Wellicht op Social Media gezien dat er een aflevering bij ‘Het Klokhuis’ over gebarentaal kwam. Maar zat je toen te eten, of was je het vergeten? Geen nood, je kunt de aflevering op je gemak terugkijken op www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/4235/Gebaren En voor velen inmiddels wel een bekende, ook Bianca van der Horst komt in de aflevering aan het woord.

Van alles wat

Voor de nieuwsbriefschrijver(s) altijd een handige rubriek, kan van alles in.

  • Paragliden, teller staat nog steeds op 6 deelnemers, 5 vrouwen, 1 man. Kortom, mannen, wie van jullie wil ook een keer met zijn hoofd in de wolken zweven?
  • Het Lef diner van 6 november 2019 was weer een gezellig etentje, ondanks een paar ‘last minute’ afhakers. De rekening is weer betaald, de recepten zijn rondgestuurd en volgend jaar november (?) zijn we weer van harte welkom.
  • TheatermetTolk Geweldig hoe dit telkens met (meer) nieuwe voorstellingen wordt aangevuld. Uiteraard staat de voorstelling “Vrij zijn”, waarvoor Slakkenhuis gratis kaartjes beschikbaar stelt ook in het illustere rijtje.
  • Banenmarkt 2020 Aanmelden als werkgever of werkzoekende is nu mogelijk. Lees meer op de website van Slakkenhuis. Help ons mee zoveel mogelijk werkgevers te informeren over deze banenmarkt en wijs auditief beperkten op deze ‘unieke’ banenmarkt. Enkel met jullie steun kunnen we deze banenmarkt een jaarlijks vervolg geven. Organiseren is 1, maar ook werkgevers en werkzoekenden horen dan een steentje bij te dragen. Kortom, kom ook en zeg het voort! Onze dank.
  • Ctalents heeft een hoop vacatures voor slechthorenden en doven. De vacatures zijn over het gehele land verspreid. Klik op deze link voor een overzicht. Je kunt daar dan verder filteren op provincie en ‘soort’ auditieve beperking.

Sinterklaas

De goedheiligman is al gesignaleerd met zijn gekleurde en Zwarte Pieten.
Sinds maandag 11 november is om 18.00 uur bij NPO Zapp op 3 weer dagelijks Het Sinterklaasjournaal te zien, met Dieuwertje Blok. De Sinterklaas-uitzendingen met gebarentolk zijn te volgen op NPO Zappelin extra (KPN 58/Ziggo 311), op npo.nl/extra, zappelin.nl en in de gratis Zappelin app.
Tip!
Ze zijn ook terug te zien op www.schooltv.nl/gebarentolk. Daar zijn ook andere titels voor jonge kinderen met een gebarentolk te vinden.
Sinterklaas

Visitekaartjes, maar dan anders

Bij Slakkenhuis proberen we van alles uit. Soms lukt het wel, soms niet, maar dat mag de pret niet drukken.
Zo wees een lezer ons op een ‘versleten’ kaartje, waarmee je aan kunt geven dat je slechthorend bent en wat tips hebt voor de gesprekspartner. Reden om gelijk in de ‘html’-pen te klimmen en te kijken of we een soortgelijk of beter product kunnen maken. Kijk hier maar wat de eerste resultaten zijn. Een vervolgstap is dat de lezer zelf een sjabloon in kan vullen en dat tegen een geringe vergoeding (iets van €3? voor porto en printen/ sealen) je deze persoonlijke visitekaartjes toegestuurd krijgt.
Visitekaartjes sh-dv

Blog

Willem heeft weer een blog geschreven. Zou ook zomaar over het Sinterklaasfeest of de Kerstdagen kunnen gaan. De volgende keer heeft hij waarschijnlijk de bovengenoemde visitekaartjes bij zich……
https://willemrichter.tumblr.com/post/189206476441/hieperdepiep-hoeraaa
Al vaker gevraagd, maar we zoeken nog steeds bloggers die auditief beperkt zijn en het leuk vinden om met een blog in het blog-boek te komen. De titel is al bedacht "HET GROTE BLOGBOEK" 😉 (hum, toch nog even verder verzinnen....) en we zitten al bijna op het streefgetal qua bloggers, maar er kunnen er nog een paar bij.
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Fijne (rustige) Feestdagen & hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot - logo 1
facebook twitter linkedin website email 
MailPoet