Hier staat normaal een logo, maar je browser laadt afbeelding niet snel genoeg, sorry.
Een cadeau verdriedubbelaar, daar willen we het in deze nieuwsbrief even over hebben, evenals ons nieuwste project 'SamenHorenD'. De oprichting van SamenHorenD BV is inmiddels een feit. En daar zijn we best trots op, inclusief een filmpje met intro van de dienstverlening.
Waar we in de vorige nieuwsbrief spraken van een 'korte' nieuwsbrief, deze ronde een hoop tekst, maar o zo belangrijke informatie! Kortom, neem een kop koffie, thee, of wijntje en lees maar snel verder.

3 jaar = 36 maanden = 1.100+ dagen

Stichting Slakkenhuis bestaat 3 jaar (22 april 2017 opgericht, en 36 nieuwsbrieven verder. Onze dank aan de lezers dat ze elke maand toch weer de tijd nemen om te kijken wat er in de nieuwsbrief staat. :-) De maandelijkse inhoud is net als met het weer, soms een zonnetje, soms een buitje, maar ook komend jaar doen we weer onze best een lezenswaardige nieuwsbrief samen te stellen.
Maar goed, wie jarig is, krijgt cadeautjes... en deze cadeautjes hoeven niet veel te kosten, eigenlijk niets, enkel een minuutje van je tijd.
Elke lezer van deze nieuwsbrief kent wel iemand die (ook) auditief beperkt is. Als je hem/ haar nu een e-mailtje stuurt met de volgende link
https://www.slakkenhuis.org/aanmelden-nieuwsbrief/ en de ontvanger zich daadwerkelijk aanmeldt, verdubbelen we het abonneebestand. Dat zou nog eens een mooi cadeau zijn voor Stichting Slakkenhuis..., geweldig! Dank jullie wel!
En weet je, eigenlijk ontstaan er dan ongetwijfeld nog 2 cadeautjes. De ontvanger van jouw gezellige/ leuke / interessante mail zal je berichtje ook als een 'geschenk' ervaren. En ja, zeker weten, je krijgt dan een reply met genoeg redenen om het contact (verder) aan te halen. Mooi cadeautje toch?
Kortom, als iedereen meedoet, wordt de groep van 10% (zie hieronder bron) ook bereikt en helpen we ze uit hun 'eenzaamheid'.
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/13/bijna-1-op-de-10-nederlanders-voelde-zich-sterk-eenzaam-in-2019 [en waarschijnlijk kan dit getal in 2020 verdubbeld worden als gevolg van het coronavirus]
Je zou bijna zeggen, laten we dit elke maand doen! En dat met slechts een paar minuten van je tijd... Sta je bij de bushalte, of ben je onderweg (maar niet achter het stuur), dan geeft het nog een leuke 'break' van de reistijd. #GelijkSturenDieMail #Topper! #CadeautjesVoorHetLeven #NiemandEenzaam

SamenHorenD B.V.

Naast stichting Slakkenhuis is er nu ook de SamenHorenD B.V. Kijk maar snel op https://www.samenhorend.nl/ Zie daar ook een filmpje in gebarentaal.
Vanuit Slakkenhuis hebben we al een aantal activiteiten opgestart voor het vergroten van kansen op het vinden van een baan. Na 3 jaar is het tijd voor een vervolgstap. Vanwege de toekomstige plannen en het afscheiden van vermogens is er gekozen voor het oprichten van een BV. Een BV heeft zo zijn voor- en nadelen. Maar we focussen ons op de voordelen.
Met het schrijven van een praatstuk, ondernemingsplan en wat brainsessies is veel nog 'onzeker', maar is er ook veel ruimte voor nieuwe initiatieven. En wat niet leuk is, maar wel mag, is af en toe (zacht) vallen, zolang we maar weer sterker opstaan.
Eigenlijk is er maar 1 eindprodukt. Een baan voor een auditief beperkte werkzoekende.
Je kunt de dienstverlening van SamenHorenD B.V. ook zien als een berg zandkorrels, waarbij met deze zandkorrels en wat water heel mooie zandkastelen gemaakt gaan worden. Sommige zandkorrels gaan verloren, andere zandkorrels vormen het fundament of de muren.
Dus als je mee wil bouwen, laat dan even van je horen! Want ja, we komen handjes en oren tekort.
In de komende nieuwsbrieven zullen we het project verder toelichten. De eerste klus die op korte termijn gedaan moeten worden zijn het leggen van contacten (netwerken). De tweede klus is het in beeld krijgen van de werkzoekenden. Dan kunnen we aan de derde klus beginnen, het matchen van vraag en aanbod (vacatures & werkzoekenden).
Kortom, als jij werk zoekt en auditief beperkt bent, stuur dan een mailtje naar info@samenhorend.nl Dan gaan we kijken of en hoe we je kunnen helpen.
Klik hier voor een infographic (pdf, 1 pagina). Dan zie je een hoop steekwoorden waar we wat mee gaan doen. Het aanbod is maatwerk en zal voor iedereen anders zijn.

En voorzie ons van (opbouwende) feedback, neem contact met ons op als je (ook) een leuk idee hebt, of een bepaalde dienstverlening onder de aandacht van de doelgroep wil brengen. Veel moet nog uitgewerkt worden, soms kan dat snel, soms duurt het wat langer, maar uiteindelijk willen we een levensvatbare BV hebben, zodat we meerdere banen kunnen genereren, maar ook dat heel veel vacatures door auditief beperkten ingevuld gaan worden. En daar kun jij een steentje aan bijdragen, financieel of in tijd, of door het delen van je netwerk. En net zoals vele handen licht werk maken, kunnen we samen dit project tot een succes maken. #StilzittenIsErNietBij!

SpeciTaal

Vanaf nu kun je bij Sofie jouw favoriete liedje (of misschien wel liedjes 😉 ) voorzien van gebarentaal! Voor maar 20 euro, voor particulieren.
Vanuit Stichting Slakkenhuis hebben wij direct een paar liedjes besteld. Een paar resultaten kun je zien/ horen op: YouTube (klik maar op linkje hiervoor).(De Rivier van Stephanie Struijk en van ABBA is ook al een liedje gemaakt. Een derde is nog een verrassing.
We hebben al voor 2 extra liedjes betaald, maar wellicht zijn er onder de lezers ook belangstellenden die een favoriet aan willen dragen. Als jij €10 bijdraagt, kunnen we 4 lezers blij maken (ieder betaalt dan €10 en Slakkenhuis betaalt ook €10 per liedje). Stuur maar een berichtje! Op = Op... Of bestel rechtstreeks bij Sofie: https://www.specitaal.nl/

Kamervragen over de tolkcontactapp voor doven en slechthorenden

De Total Conversation Software van de Tolkcontact-app is door eenieder te downloaden en te gebruiken. Doven, zeer slechthorenden of mensen met een spraakbeperking die voor hun telecommunicatie op deze bemiddelingsdienst zijn aangewezen, kunnen voor vergoeding van de app een beroep doen op de Zorgverzekeringswet. Door de zorgverzekeraar wordt per individueel geval bekeken of een verzekerde hier redelijkerwijs op is aangewezen. Indien van toepassing wordt de Tolkcontact-app volledig vergoed vanuit het basispakket, zonder eigen risico of eigen bijdrage. Lees hier de volledige Kamerbrief.

Lintjes

Ook dit jaar zijn de lintjes weer uitgedeeld (maar zijn velen 'overgeslagen' ondanks het goede werk dat verricht wordt). Hopelijk krijgen deze ingezetene toch wel van hun omgeving complimentjes. #En_Wanneer_Heb_Jij_Voor_Het_Laatst_Een_Compliment_Gegeven_? Gelukkig kunnen we elke dag complimentjes geven. En als ik het goed heb, kost het niets...
Afijn, lintjes, lees maar snel verder wie volgens Willem (en anderen) wel een lintje mag krijgen: "Een lintje voor ...."

Gebaren

Studenten van het Instituut voor Gebaren Taal & Dovenstudies in Utrecht houden hun gebarentaal op peil door te videobellen met doven en slechthorenden. Zie NOS item. En tussen de bedrijven door zelf ook even oefenen met gebaren? Kijk dan ook eens op: https://giphy.com/ProjectMobilesigns

Batterijtjes nodig?

Kijk dan even op www.batterijtotaal.nl, vergelijk dit met de prijs die je anders betaalt bij een andere winkel en krijg 10% korting op je bestelling. Je kortingscode is: KD20 (geldig t/m vrijdag 8 mei 2020).
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot 2020
facebook twitter linkedin website email