Hier staat normaal een logo, maar je browser laadt afbeelding niet snel genoeg, sorry.
Van traan tot glimlach. Een overlijden, ‘doe het zelf mondkapjes maken’, een mini-vacature en een ‘gouwe ouwe’. Het komt deze nieuwsbrief allemaal aan bod. Graag hadden we ook een BBQ aangekondigd, maar laten we daar toch nog maar even mee wachten.
R.I.P.
Via FB vernamen wij dat Norbert Buijel is overleden. Diverse lezers van deze nieuwsbrief kenden Norbert via de P.J. Evertseschool.
Wij wensen zijn familie veel sterkte toe.
https://www.facebook.com/norbert.buijel
WhatsApp/sms-alert onveilige situaties
Treinreizigers kunnen een WhatsApp of sms bericht sturen naar
nummer 06 13 18 13 18, om overlast of onveilige situaties in de trein of op het station te melden. De reiziger komt hiermee direct in contact met de Meldkamer NS.
Belangrijk: in situaties waarin spoedeisende hulp noodzakelijk is, bel je altijd 112.
Lees verder…
Corona-tips
Eigenlijk hadden we het in deze nieuwsbrief niet willen hebben over corona, maar het is een fenomeen waar we dagelijks mee te maken hebben.
 • De Tweede Kamer wil dat in de wet wordt vastgelegd dat mensen die doof, slechthorend, blind of slechtziend zijn in tijden van crisis toegang krijgen tot informatie. Gebarentolk Irma wordt als ‘een fantastisch voorbeeld’ gezien.
Lees hier verder….. https://www.dvhn.nl/extra/Tweede-Kamer-roemt-gebarentolk-Irma-Sluis-dove-slechthorende-blinde-en-slechtziende-mensen-moeten-in-crisistijden-altijd-toegang-krijgen-tot-informatie-25702337.html
Tijdloze tips (even glimlachen) klik op onderstaande linkjes.
Blog
Gemiddeld wordt eens in de vijf jaar je hoortoestel(len) vervangen. Oftewel elke week is er een Slakkenhuis nieuwsbrief lezer die aan nieuwe toestellen toe is…. Lees hier de ervaringen van Willem en de tips die hij zijn vriendin gaf, en waar jij ook wat aan hebt!

Batterijen en belastingaangifte

Een lezer wees nog op het gegeven dat de batterijen voor je hoortoestel als aftrekpost opgevoerd kunnen worden. [Dank je wel ;-)]. Wel is er nog een drempel waar je over heen moet gaan, wil je deze aftrekpost(en) kunnen verzilveren, maar voordeel van 'online' bestelling, is dat deze uitgaven (batterijen) snel terug te vinden zijn in je bankafschriften. Maar zeker als je nog bijvoorbeeld speciale (doktersvoorschrift) diëten hebt gevolgd, of een CI/ hoortoestel hebt aangeschaft, even extra aandacht besteden aan je belastingaangifte.
Aangifte 2019 nog niet gedaan, kunnen we nu ook (nog) helpen. Aangifte wel gedaan, maar aftrekpost(en) vergeten? Dan kun je nogmaals een nieuwe aangifte indienen.
Kom je er niet uit? Kunnen we vanuit Slakkenhuis ook helpen!
Stuur maar een e-mail (krijg je binnen 48 uur altijd een reactie).

Mini vacature

Deze ronde heeft SamenHorenD B.V. zelf een vacature....
Gezocht: Leuke collega (m/v), schaap met 5 poten. Maar we maken het wat concreter om niet geheel overspoeld te worden met sollicitatiebrieven.
We zoeken:
 • iemand met een auditieve beperking;
 • in bezit van PC/ internet;
 • enig schrijftalent;
 • ervaring met Wordpress is een pre.
Aanbod
 • 5 uur per week (20 uur per 4 weken), minimumloon €10 per uur;
 • Geen vaste tijdsindeling. Je mag je uren dus zelf indelen;
 • 3-maands contract. Mogelijkheid tot verlenging;
 • Schone werkplek, is namelijk een thuiswerk functie. Maakt dan ook niet uit wat jouw woonplaats is;
 • Uitzicht op directiefunctie [bedenk wel dat huidige directiefunctie een 'manusje van alles' rol is...]
Functie/ takenpakket
 • meehelpen bij maken match tussen werkgevers en werkzoekenden, geen belwerk;
 • verdere invulling content website/nieuwsbrieven;
 • overig schrijfwerk voor nieuw project [Ja, inderdaad, er volgt weer een nieuw project. Volgende nieuwsbrief meer info.];
 • ontwikkelen cursusmateriaal;
 • Koffie/ thee zetten (alleen voor jezelf ;-)
Stuur je CV met een korte motivatie en opgave van je sterke punten naar info@samenhorend.nl en je krijgt binnen 48 uur een reactie.
Het idee achter deze mini vacature is dat we op termijn (max 2 jaar) beschikken over 8 tot 12 parttimers die voor SamenHorenD B.V. aan het werk zijn. Afhankelijk van de verdere uitbreiding van ons dienstenpakket, omzet en vaardigheden medewerkers, willen we het aantal uren uitbreiden (mits daar behoefte aan is). Voorlopig proberen we elke 2-3 maanden een mini vacature open te stellen/ te vervullen.
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot 2020
facebook twitter linkedin website email