Hier staat normaal een logo, maar je browser laadt afbeelding niet snel genoeg, sorry.
Misschien herken je het ook wel? Dat je denkt, lekker, wintertijd. Uurtje extra. En dat uurtje extra uitslapen, uurtje langer lezen, verlengde boswandeling en nog ander lummel-uurtje, ergens tijdgebrek oplevert, want 1 uurtje kun je maar 1x extra gebruiken. Maar goed, uurtje later naar bed en uurtje minder slapen, komt het toch nog goed met de nieuwsbrief.

Maar eerst....

Nogmaals een dankwoord voor Willem. Regelmatig werd een linkje geplaatst naar een blog van Willem rondom (h)oren. Zoals hij zelf al aangaf, wordt het na 3 jaar tijd om weer eens tijd om over andere onderwerpen te bloggen.
Kortom, een afsluiting en oproep van Willem!
https://willemrichter.tumblr.com/post/665745871595585536/stokje
Wensen we Willem veel inspiratie en lezers toe met zijn volgende blogs!

De van alles wat rubriek…….

Geluidsflitspalen

In plaats van een flitspaal voor te snel rijden, een geluidsflitspaal voor geluidsoverlast door motorvoertuigen. Soms zou ik zo’n geluidsflitspaal bij mij in de straat willen hebben....
Introductie laat nog op zich wachten
Het is (nog) niet goed vast te stellen van welk voertuig het geconstateerde geluid afkomstig is. Dit komt onder andere omdat er vaak ook sprake is van omgevingsgeluid. Dit maakt deze geluidsmeters momenteel nog te onbetrouwbaar om volledig automatisch mee te kunnen handhaven en hierdoor kunnen ze momenteel nog niet gecertificeerd worden om als handhavingsmiddel gebruikt te mogen worden. Het is op dit moment niet duidelijk of dit in de toekomst wel het geval zal zijn.
In Amsterdam is men wel bezig met een proef. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5259151/lawaaiflitspaal-geluidsoverlast-motoren
En 'wij van WC-eend' ;-) hebben een en ander nader uitgezocht: https://motorrijders.nl/blijven-rijden/hoe-het-nou-zit-met-geluidsflitspalen/

Activiteiten

Graag hadden wij een lange lijst met activiteiten bekend gemaakt. Nog even geduld, gaan we allemaal nog wel inhalen als er weer meer mogelijkheden zijn.
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot 2020
facebook twitter linkedin website email