Hier staat normaal een logo, maar je browser laadt afbeelding niet snel genoeg, sorry.
Deze keer heb ik het niet over tijd die voorbij vliegt, dat het volgende week alweer Sinterklaas is en bij de volgende Slakkenhuis nieuwsbrief de kerst al weer voorbij is. 😉 Nee, maar wel wat technische ontwikkelingen, een ‘nieuwe’ blogger en een Slakkenhuis-activiteit. Kortom, fijne feestdagen alvast en blijf gezond!

Interieurtips om geluidsoverlast tegen te gaan

We wagen ons er niet aan om je tips te geven hoe je je huis (nog) gezelliger in kan richten, maar een paar tips om geluidsoverlast te beperken uit onderstaand artikel zijn toch wel aardig om toe te passen. De planten werken voor mij niet, want regelmatig water geven schiet er wel eens bij in, maar lees zelf maar de tips en ongetwijfeld zit er voor jou een handige tip tussen. En heb je zelf ook een handige tip, laat maar weten, nemen we het in de volgende nieuwsbrief mee.
https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5156496/geluidsoverlast-met-deze-6-interieurtips-demp-je-het

Catchbox

Niet iedereen zal vaak een presentatie voor een groep houden, al is het bij Joyce de Ruiter http://joycederuiter.nl/ wel haar vak. Maar wat als het publiek met vragen komt, dan is het – ook als goed horende – lastig om te horen wat er gevraagd wordt. Dan is het handig als er een microfoon het publiek ingaat. Bij PlanPlan advies hebben ze dat op een ludieke wijze opgelost. https://planplanadvies.nl/laat-het-geluid-naar-je-toe-gooien-met-de-catchbox/

Tussendoortje

E-learning Gebarentaal op de werkvloer

Tip voor je collega’s, al kun je het ook goed delen met familie/vrienden/ kennissen, of zelf eens kijken naar het mooie beeldmateriaal.
Kijk maar op https://werk-portal.nl/?professional=s2wuOX62 / klik daar ‘rechts’ op ‘Start’ en je komt op een webpagina met diverse blokken. Ook is daar een bibliotheek met nog veel meer gebaren-materiaal. Let wel even op het copyright, zie ‘colofon’.

Slakkenhuis activiteit

Met de diverse tijdelijke/ beperkte/ algehele lockdowns is het lastig een activiteit te organiseren waar we gezellig bij elkaar kunnen komen. Vandaar nu een ‘digitale’ activiteit.
Lijkt het je leuk om een ‘digitale escaperoom’ te ontwerpen? Watervrees, behoefte aan wat begeleiding of feedback? Dat kan nu met de Slakkenhuis-activiteit: “Maak je eigen digitale escaperoom’. Dus niet het ‘oplossen’, maar het ‘ontwerpen’ komt aan bod.
Lees hier meer: https://www.slakkenhuis.org/escaperoom/

Blog

Zoals in de vorige nieuwsbrief al gemeld, gaat Willem zich met andere blog onderwerpen bezig houden. Als redactielid (Edwin) nu zelf in de pen geklommen en is er een ‘blog’ tot stand gekomen.
Lees maar snel verder..... https://www.slakkenhuis.org/luisteren/
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot 2020
facebook twitter linkedin website email