Hier staat normaal een logo, maar je browser laadt afbeelding niet snel genoeg, sorry.
Een maand vol feestjes, al is eigenlijk elke dag wel een feestje ;-) Tenminste, dat hoop ik voor iedereen. Maar behalve met Koningsdag de vlag uithangen, ook 22 april de vlag hoog in de mast! Dan 6-jarig bestaan Stichting Slakkenhuis. De uitnodiging voor de verjaarspartij (BBQ) volgt nog wel, eerst even wat mooier weer regelen....
En wil je Slakkenhuis een verjaardagscadeautje geven? Kan altijd

Bowlen

Van 31 juli t/m 13 augustus 2023 worden de WK 2023 bowling gehouden in München. Het Nationale bowlingteam voor doven en slechthorenden zal deelnemen aan de WK.
Help jij dit team een handje?
https://koninklijke-nederlandse-doven-sport-bond.kentaa.nl/

Boekentipje

Dun boekje, Engelstalig, maar toch leuk!
Eddie the Elephant's Magical Ear
https://amzn.eu/d/079gg4F

Aanhouder wint

Wat kikkers en doofheid met elkaar te maken heeft.... https://www.linkedin.com/posts/charles-vrugt-1a42aa2b_een-groep-kikkers-reisde-door-het-bos-twee-activity-7038048743987769344--xCK

Las zelf recent een variant met kikkers in een put met melk, waarbij de 1 op gaf (en verdronk), maar de ander trappelend de melk tot room klopte en er vervolgens uit kon klimmen.

Uitbreiding tijden

"Op welke tijden kan ik Tolkcontact tolk op afstand gebruiken? De gebarentolken zijn elke dag beschikbaar tussen 7.00 en 20.00 uur. Ook in het weekend en op feestdagen."
In een internetconsultatie wordt gekeken de eindtijd te verlengen naar 22.00 uur.
https://www.internetconsultatie.nl/bemiddelingsdienstdovenenslechthorenden/b1
Als deze uitbreiding er komt (1 oktober 2023), zal dit via Tolkcontact kenbaar gemaakt worden op haar website, maar het is in ieder geval een positieve ontwikkeling.

Hoortoestellen zijn er voor alle leeftijden, ook baby's

Oproep van Deelkracht.nl >>
Meld je vóór 12 april aan voor de videolancering 'Mijn baby krijgt hoortoestellen'! 👶

Met veel plezier nodigen we je uit om de online lancering van de video ‘Mijn baby krijgt hoortoestellen’ bij te wonen op donderdag 13 april van 15.00-16.00 uur. Een video waarin gezinnen vertellen over hun ervaringen met het hoortoestelgebruik van hun jonge kinderen. Ze geven tips en delen adviezen. In de video delen we ook praktische informatie over hoortoestelgebruik in een animatie. De video kan vanuit o.a. de vroegbehandeling en audiologische centra gebruikt of gedeeld worden met gezinnen. Meld je vóór 12 april aan via onderstaande link!
Klik op deze link.

Treinvakantie perikelen (8)

Of dat we niet bang zijn ons te verslapen? Daar hebben we gelukkig verschillende oplossingen voor, van nachtje doorhalen tot een trilwekker....
Maar... we hebben ook een paar 'porders' ingeschakeld, https://seniorenkrant.nl/vergeten-beroep-de-porder/
Alternatieve porder
In de Leeuwarder Courant van 21-1-1948 stond een erg leuk stukje over een alternatieve porder in Engeland:
De machinist van de trein, die tegen halfzeven des morgens uit Hastings naar Ashford vertrekt, ontving de volgende brief van een huismoeder: “Zoudt u zo goed willen zijn een stoot op de stoomfluit te geven wanneer ge over de ijzeren brug rijdt achter het station Rye, want mijn man rekent op uw trein voor het opstaan, daar wij geen wekker kunnen krijgen”.

Kortom, voor elk probleem is wel een oplossing te vinden. Mits je maar het juiste spoorboekje gebruikt.
Voor de overige probleempjes https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-8/ zoeken we nog een oplossing.

Proost!

Liever op de bank 'Reis naar de toverdrank' kijken, dat kan via
verwonderfabels.nl//reis-naar-de-toverdrank-vertaald-in-nederlands-gebarentaal-film

Liever live van een festival of theater genieten? Kijk dan snel op theatermettolk.nl/voorstellingen
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot 2023
facebook twitter linkedin website email 
Email Marketing Powered by MailPoet