Hier staat normaal een logo, maar je browser laadt afbeelding niet snel genoeg, sorry.
Voor mijn gevoel was deze maand wel een heel korte maand... Begin van de maand vloog de tijd voorbij vanwege de voorbereidingen voor de Slakkenhuis-Treinvakantie, tijdens de vakantie vloog de tijd voorbij en na de vakantie vliegt de tijd als gevolg van slaap inhalen ook alweer voorbij.... Gelukkig nog genoeg tijd voor de nieuwsbrief. ;-)

Treinvakantie is weer voorbij

De eerste die nu nog "Tjoek tjoek" zegt, mag een rondje geven. :-) De treinvakantie zit er weer op. Slaap inhalen kan niet zeggen ze wel eens, maar we doen een serieuze poging. Iedereen is gelukkig weer thuis.
Je kunt hier - https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-dag-1uit-9/ - de dagen nog eens teruglezen (en met vorige/ volgende door de vakantie heen scrollen).

ChatGPT mini cursus

Ook meer weten/ leren over ChatGPT? Lees dan hier verder: https://www.slakkenhuis.org/chatgpt-mini-cursus/

Leer gebarentaal op Tiktok

Of het de aangewezen plek is, is een andere vraag, maar hoe meer initiatieven, hoe beter.
https://www.t-mobile.nl/gebarentaal#video

Stressraam

Kijk een keer naar de ondergenoemde video, wellicht zit er voor jou ook een handige tip tussen: Stressraam en de invloed van stress op slechthorenden.
https://www.youtube.com/watch?v=AHIgbhgkeYY [Wendy Verbies]

Motorgeluid

Smaken verschillen over geluid motoren, maar https://www.teluidisuit.nl/

Voortaan toch maar een 'lucht kusje'

Ex-vriendin niet aansprakelijk voor kus op oor man Rechtbank Den Haag 25-04-2023 (pub. 16-05-2023), ECLI:NL:RBDHA:2023:5763 Man heeft gehoorschade na kus op oor. Ex-vriendin is niet aansprakelijk. Het geven van de kus was niet onrechtmatig, want niet voorzienbaar dat dat tot schade zou leiden. De vordering tot schadevergoeding wordt afgewezen.
KRISP: NOISE CANCELLING APP
Met deze app kan je heel eenvoudig, met een muisklik, storende achtergrondgeluiden blokkeren. De app ondersteunt zo goed als alle videoconferentietools zoals Skype, Microsoft Teams, Zoom enz.
Na installatie verschijnt rechtsonder in de taakbalk een klein icoontje waarmee je Krisp kunt oproepen. In het geopende venster is het nu mogelijk om de applicatie zowel tussen speaker en apps als tussen microfoon en apps te activeren.
Nadat je een van de twee methoden hebt gekozen, is de volgende stap het selecteren van Krisp als de luidspreker of microfoon in de app die je wilt, zoals Skype, Google Meet, Zoom of Microsoft Teams.
Je kan je computer verder normaal gebruiken.De app heeft een gratis versie, die beperkte mogelijkheden biedt.https://www.chip.de/downloads/Krisp-Noise-cancelling-app_170043436.html
of
https://krisp.ai/

Bron: Netties.be

Verzamelen maar...

Sommigen zijn blij als ze van hun oude hoortoestel af zijn, anderen verzamelen ze...
Roland Zweers: https://www.youtube.com/watch?v=R6uOOZXa25w
Volgende maand weer een nieuwe nieuwsbrief.
Wil je deze nieuwsbrief delen met je familie, vrienden en kennissen? Dat zou geweldig zijn! Laat hen ook weten dat ze zich kunnen aanmelden voor deze gratis nieuwsbrief. Hoe meer mensen op de hoogte zijn van Stichting Slakkenhuis, hoe beter.

Via deze link vind je een overzicht van alle eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet,
Het Slakkenhuis team
Voetnoot 2023
facebook twitter linkedin website email 
Email Marketing Powered by MailPoet