Neplogo

Als je deze nieuwsbrief leest, zit de kerst er al weer op en tellen we af naar Oud & Nieuw. Voor de één misschien een ongezellige periode, voor de ander ‘energie slurpend’ (veel luisteren), maar hopelijk voor de meeste toch weer een gezellig samenzijn. Ook in het nieuwe jaar zijn er weer Slakkenhuis activiteiten om gezellig contacten te leggen en te onderhouden. Soms kost dat moeite en moet je er vroeg voor uit de veren, soms is het een ‘hoogtepunt’ van de week. Samen gaan we er – waar mogelijk - weer een mooi jaar van maken! Jouw aanwezigheid en inzet wordt dan ook zeer gewaardeerd.
In het jaarverslag (publicatie begin januari) blikken we terug op het ‘oude’ jaar en in deze nieuwsbrief kijken we alvast vooruit naar het nieuwe jaar. We hebben een globale planning gemaakt voor het nieuwe jaar en er is voor ieder wel een leuke activiteit waar men aan kan deelnemen. Lees maar gauw verder, de blauw onderstreepte teksten zijn hyperlinks naar een andere website, gewoon even op klikken.

Allereerst heten we onze nieuwste aanwinst op ‘Bloggen’-gebied welkom. Willem Richter schrijft in een blog over ‘Oortjes’. Voor velen een herkenbaar verhaal.
Lees hier maar snel verder......

Activiteiten Slakkenhuis in 2019

Januari
Zaterdag 26 januari 2019 mini reünie PJE (jaargang 1975-1990)
Februari
Wellicht wel de belangrijkste activiteit is de banenmarkt op 7 februari 2019. Deze activiteit moet een succes worden, want anders kunnen we hier geen terugkerende activiteit van maken. Kortom, kom ook en wijs zoveel mogelijk andere slechthorenden/ doven op deze activiteit. Als elke nieuwsbrief lezer 1 slechthorende/ dove werkzoekende informeert over deze middag gaan we de doelstelling halen! En zeg nu zelf, 1 slechthorende/ dove werkzoekende overtuigen van het nut om naar deze banenmarkt te komen, hoe moeilijk kan dat zijn? 😊
Je kunt je aanmelden op de website, houden we je gelijk op de hoogste van de laatste stand van zaken!

Als je Facebook/ Twitter of LinkedIn hebt, help je ons super door de volgende link te delen of te liken.
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6466281110170009601Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op slagen. En dat kan dankzij jou!

Maart (1)
In de vorige nieuwsbrief hebben we het al kort genoemd, een workshop “3D-stoepkrijten” (zie linkje hiervoor - filmpje - om te zien wat we precies bedoelen). Er is al mailverkeer geweest met deze kunstenaar en deze workshop gaan we in maart organiseren. Nog ‘even’ een locatie en datum regelen. Komen we in de nieuwsbrief nog op terug.

Maart (2)
Een andere activiteit – waar jij uiteraard ook aan deel kunt nemen – is ‘Stamppot avond’. Op een doordeweekse dag gaan we proberen op meerdere locaties een stamppot-avond te organiseren. Je kunt dan bij iemand stamppot mee eten, of zelf een stamppot-avond aanbieden. Het idee is dan dat je bijvoorbeeld 17.30 uur bij iemand aan tafel aanschuift en uiterlijk om 20.30 uur (na de afwas) weer opstapt. Aangezien de gastheer/vrouw ook slechthorend/ doof is, is het een laagdrempelige activiteit. Gezellig en voedzaam. We gaan nog een webpagina maken, zodat we locaties bekend kunnen maken en gasten een locatie kunnen boeken.

Durf jij het aan om als gastheer, gastvrouw een avondje te organiseren (maximaal 4 gasten erbij aan tafel), laat het ons dan weten. Elke avond is toegestaan, als het maar in Maart 2019 valt. In overleg is er een kleine onkostenvergoeding (€10 per avond/locatie) beschikbaar. En het hoeft 3 gangen menu te zijn, wel 5 *****.... Alvast even 'voorproeven'? Kijk hier voor 'tig' stamppot recepten. Jammie!


April (1)
Afgelopen oktober was er een lunch op de P.J. Evertseschool / Auris College. Heel gezellig en het kookteam wil graag weer een heerlijke lunch verzorgen.

April (2)
Zoals in de intro al genoemd, soms moet je vroeg uit de veren komen. Dat geldt in ieder geval zeker voor deze activiteit. Gezellig ontbijten met elkaar in Rotterdam.
Vroeg uit de veren
Mei 1)
Nog steeds staat op het lijstje een bezoek aan het ‘gebaren’-museum. Dit jaar toch maar afvinken?

Mei (2)
14 december 2018 zijn we met een grote groep naar een musical (met schrijftolk) geweest. Gaan we in mei weer een keer proberen. Waarschijnlijk een voorstelling in Capelle aan den IJssel.

Juni/ Juli
In ieder geval 1x barbecueën, maar wellicht is er voldoende animo en mooi weer (?) voor een extra BBQ.

Augustus
Nog geen plannen, maar met leuke input van de lezers kan dat uiteraard zomaar aangepast worden. Wellicht biedt het volgende filmpje wat inspiratie...

September
Bowlen en gourmetten, waarschijnlijk Palm Party House te Zwijndrecht.

Oktober
Reünie P.J. Evertseschool / Auris College. Dan is het weer 1,5 jaar geleden dat de vorige reünie gehouden is op Malmöpad. Een veel gehoorde ‘klacht’ 😊 was dat men te weinig tijd had om met iedereen bij te kletsen. Daarom een herkansing.

November
Na het geslaagde LEF etentje (november 2018) weer tijd voor een nieuwe locatie, maar met zelfde opzet (veel licht (liplezen) en geen achtergrondmuziek).

December
Daar gaan we nog even over nadenken, maar wellicht heb jij een leuke suggestie? Laat maar horen.
Ga je er liever zelf een keer op uit en wil je naar een horeca gelegenheid zonder muziek? Kijk dan op: "Zonder muziek". Wellicht kunnen we een panel starten, zodat we in toekomstige nieuwsbrieven een recensie kunnen geven over een locatie die we bezocht hebben. Informeer bij reserveren altijd zelf even of ze nog steeds een horecagelegenheid zijn 'zonder muziek', of dat er een rustig plekje beschikbaar is qua geluid.

Theater

Voorstellingen in theaters, voorzien van gebarentolken. Steeds meer theaters plannen een voorstelling met een tolk in. Kortom, iedereen kan naar het theater!

SPROOKJES SPROKKELAAR DE MUSICAL (4 januari 2019)

Nieuw toegevoegd
• KASSANDRA (17 januari 2019)
• we zijn hier voor robbie (26 januari 2019)
• ZZZZONDAG! (3 februari 2019)
• ALL STARS DE MUSICAL (8 februari 2019) Kijk hier alvast naar de naamgebaren.

Klik hier voor een totaaloverzicht (meest recente voorstelling staat dan bovenaan).

Losse eindjes

  • Nog beginnen met auto rijlessen, informeer dan bij de rijschool of ze ook het volgende hulpmiddel hebben. Een app speciaal voor slechthorenden/ doven die de rij instructies niet goed kunnen horen.
  • Bioscopen, fitnesscentra, scholierenfeesten en studentenverenigingen ook aan de slag met bescherming gehoor.
  • Voor sommige nieuwsbrief lezers, een bekend gezicht (oud-klasgenoot, maar ook op sportief vlak een bekende). En wil je een keer koffie drinken in Rotterdam, ga dan langs... Thuis even voorbereiden? Dat kan met de volgende (geweldige) website. Hoe koffie en andere drankjes te bestellen met gebarentaal?
  • Allemaal een veilige en fijne jaarwisseling toegewenst!!!
  • Last but not least: wil je nog een kleine bijdrage geven aan Stichting Slakkenhuis? Dat kan op verschillende manieren en hoeft niet altijd geld te kosten. Lees hier verder.
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot - logo 1
facebook twitter linkedin website email
MailPoet