Neplogo
Maak impact met jouw talent’, dat is de titel van de presentatie van Joyce de Ruiter, die 7 februari tijdens de banenmarkt een presentatie komt geven. Wat mij betreft alleen al reden om te komen. Joyce heeft het Ushersyndroom en maakt gebruik van haar talenten.
Zo aan het einde van de maand een beetje laat, maar voor alle lezers de beste wensen voor het nieuwe jaar toegewenst! De werkzoekenden wensen we allemaal een baan toe. Wie weet, lukt dit met de banenmarkt op donderdag 7 februari a.s., maar ook buiten deze banenmarkt is onze missie dit jaar weer support te bieden aan slechthorende/ dove werkzoekenden. Laat wat van je horen en wellicht kunnen we je helpen! Ook als het om digitale vaardigheden gaat.

Geen muur te hoog

Zojuist zit ik een filmpje te bekijken van Alex Honnold, zie https://www.youtube.com/watch?v=6iM6M_7wBMc met Nederlandse ondertiteling. Niet dat ik je aanraad het na te doen, maar dromen najagen kan ieder op zijn/haar eigen niveau. Soms kost dat tijd, soms zit het tegen, maar toch kunnen we meer dan je wellicht op het eerste ogenblik denkt!
Voor degene die slechthorend/ doof is en op zoek naar werk is, hebben we het volgende project gestart: “Binnen een jaar een baan!”, samen met jou met je talenten aan de slag.
Boekenplank
Voor degene die onze website al eens goed bekeken heeft, heeft ook onze boekenplank gezien. Met een bescheiden aantal boeken rondom gehoor, kunnen lezers een boek lenen. Sinds deze week een mooi boek “Ménière in balans erbij gekregen van Paula Hijne. Vanaf hier nogmaals onze dank voor deze gift. Wil jij dit boek ook lezen, laat het ons dan weten.
Lees hier een blog van Paula…….

Blog

Ook Willem is weer in de pen geklommen, wederom een herkenbaar item. Wij zijn dan ook benieuwd hoe lezers met hun gehoortoestellen omgaan.

Stampot

Zoals in de jaarplanner aangekondigd, is maart ‘stamppot’maand. Lijkt het jou ook leuk om mee toe doen? Stuur dan een mailtje naar info@slakkenhuis.org Wij plaatsen dan de beschikbare data en locaties op de website. De locatie is dan enkel de plaats of wijk, dus geen straat/huisnummers, dat doen we dan in de bevestigingsmail bekend maken. Gewoon gezellig 1 of meer keer soortgenoten 😊 of lotgenoten 😉 of leuke gesprekspartners aan tafel, wie wil dat niet! Kortom, stuur die mail met opgave van de beschikbare data.

Boek

Stichting Slakkenhuis gaat op promotietoer… Zoals in het jaarverslag 2018 te lezen is, hebben we voor 2019 een klein budgettekort, komt goed, maar het gaf wel aanleiding om te kijken hoe we op langere termijn wat structurele inkomsten kunnen genereren. Bij een sponsor aankloppen voor geld is ‘niet moeilijk’, laten zien wat we gedaan hebben en willen doen met Stichting Slakkenhuis is een wat langer verhaal. Dat verhaal gaan we in boekvorm weergeven. Nu is vertellen waar Slakkenhuis voor staat niet boekvullend…., vandaar dat we leuk leesvoer rondom gehoor toevoegen. Zo zullen er bloggers een of meer blogs schrijven [en als jij inspiratie hebt om ook een blog te schrijven, laat het ons weten]. Ook gaan we een paar personen benaderen voor een ‘verhaal’ hoe zij ‘ondanks’ hun auditieve beperking toch ‘succesvol’ een onderneming drijven of werkzaam zijn. Het wordt geen ‘informatief’ boek rondom gehoor, want daar hebben we reeds boeken van op onze boekenplank, maar we hopen de lezers te laten zien dat gezamenlijk leuke resultaten te boeken zijn. En op de rug van het boekje komt een ‘1’ te staan, wat inhoudt dat er ook een nummer ‘2’ gaat komen….. Ook als redactie moet je soms dromen hebben, nog liever: najagen!

Mini reünie

Afgelopen zaterdag 26 januari 2019 was er weer de traditionele mini-reünie PJE (1975-1990). Met rond de 20 personen weer een gezellige aangelegenheid. Met een lekkere appeltaart, maar zonder slagroom ☹ kon men weer gezellig bijkletsen.

Terugblik

In het jaarverslag blikken we terug op 2018. Een jaar met succesjes en 'tegenvallers'. Ja, ook bij ons lukken dingen wel eens niet. Proberen we het de volgende keer gewoon op een andere manier.

Klik hier voor het jaarverslag (pdf) en een terugblik op 2018. De begroting voor 2019 is bijna sluitend. Dit jaar gaan we meer 'Vrienden van Stichting Slakkenhuis' werven. Soort van 'tientjes-leden', al gaat dat niet helemaal op, daar we een stichting zijn (die kent geen leden).

Stichting Slakkenhuis organiseert banenmarkt voor slechthorenden/ doven

We hebben het al eerder geschreven, maar brengen het nogmaals onder de aandacht, want we hebben nog meer 'reclame' en 'deelnemers' nodig.
"Een heel spannend project, waar we ook jouw hulp bij nodig hebben. Donderdag 7 februari 2019 organiseren we in "De Boekenberg" (Spijkenisse) een echte banenmarkt.
Lees hier de uitgebreide info.
Als je Facebook/ Twitter of LinkedIn hebt, help je ons super door de volgende link te delen of te liken.
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6466281110170009601
Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op slagen. En dat kan dankzij jou!"

In de nieuwsbrief van februari kun je lezen hoe het ons vergaan is :-), of nog beter, ervaar het zelf! En heb je al gelezen over de presentatie van Joyce de Ruiter?

Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot - logo
facebook twitter linkedin website email
MailPoet