Neplogo
Deze nieuwsbrief er weer veel lezers bij 😊 Het aftellen voor de reünie van de P.J. Evertseschool/ Auris College is ook gestart: nog 188 nachtjes slapen! En we schieten al lekker op, want met de zomertijd een extra uurtje naar voren…. Maar goed, eerst lekker genieten van het voorjaar en de mooie zomer.

Zomerplannen

Met een klein clubje Slakkenhuis-vrienden gaan we deze zomer op de fiets naar Parijs. Donderdag 22 augustus vertrekken we vanaf Centraal Station (Rotterdam). Uitzwaaien mag. In Parijs gaan we ook nog even langs onze naamgenoot: La Maison de L'Escargot (Slakkenhuis).
1 redactielid probeert de reis voor zichzelf wat lichter te maken, maar de voorstellen worden niet overgenomen in de groep….. Een boedelbakfiets, een aanhanger, een tandem dan? Tot op heden wordt het toch zelf fietsen. Maar flink trainen de komende maanden. Pffff….
En plannen voor volgend jaar hebben we al…., En als je zin hebt om volgend jaar mee te fietsen, laat het dan even weten.

Fietsproject 2

NGT en 112

Hoewel er een hoop kritiek was over het ontbreken van gebarentaal bij de crisis in Utrecht, is de overheid beetje bij beetje toch wel bezig met informatie te delen.
https://www.rijksoverheid.nl/zoeken?trefwoord=ngt

Lees hier: "Hoe kan ik alarmnummer 112 bereiken als ik doof of slechthorend ben?"

en ook een positieve ontwikkeling: "Locatie van 112-beller sneller en nauwkeuriger beschikbaar"

3D-Krijt workshop

Vandaag (31 maart 2019) was er een 3D-Krijtworkshop georganiseerd door Slakkenhuis en de docent, Gert-Jan van der Kooij, https://www.instagram.com/dekrijtman/ Gert-Jan heeft wel een heel interessante missie: In 2025 kan je eindexamen "Stoepkrijten" doen. Zet maar in je agenda :-)
De deelnemers van vandaag zijn in ieder geval na een ‘zwaar’ examen geslaagd. Met de nodige ‘instinkers’ zoals:
  • Bent u een ‘lijntrekker’
  • Kleurt u wel vaker binnen de lijntjes
  • Als u een 3D-deur ziet, belt u dan aan?

Krijten_2
Krijten

School

En over school(examens) gesproken, je kunt een petitie ondertekenen waarbij gepleit wordt voor het opnemen van de ‘Nederlandse Gebarentaal’ als examenvak. https://gebarentaalopschool.petities.nl/

Bioscoop

Andrea Hartog roept alle bioscopen op om in hun programmering ondertitelde Nederlandstalige films op te nemen. https://www.petities24.com/ondertitel_mijn_mama_wilt_de_film_ook_volgen

P.J. Evertseschool / Auris College

We zijn inmiddels al ruim over de 100 aanmeldingen, maar dat kan nog veel meer worden. Daar hebben we dan onze lezers bij nodig. Weet jij oud-leerlingen/ oud-leraren die op de P.J. Evertseschool, huidig Auris College hebben gezeten? Laat hem/haar zich dan aanmelden via de volgende website: https://www.slakkenhuis.org/reunie-oktober-2019/

Waarom doven niet 'toch gewoon kunnen lezen'

Een gedateerd artikel (klik op blauwe linkje), al weer uit 2014, toch wel aardig om te lezen. Let wel: het is allemaal geen zwart/wit, er zijn doven die een boekenwurm zijn, maar ook die een hekel hebben aan lezen. Het is dan ook enkel een artikel, waar wellicht wat herkenbare punten inzitten, waar je wat mee kunt. Tegengestelde voorbeelden lopen er ook legio rond.

Theater

In de vorige nieuwsbrief en in de jaarplanner hadden we een theaterbezoek gepland. Het is niet gelukt een voorstelling te vinden die als ‘Slakkenhuis activiteit’ kon fungeren. Daarom schuiven we deze activiteit gewoon tot nader order even door. Wil je toch naar het theater? Kijk dan ook even in het overzicht van https://theatermettolk.nl/voorstellingen waarbij telkens een tolk aanwezig is.
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot - logo 1
facebook twitter linkedin website email
MailPoet