Hier staat normaal een logo, maar je browser laadt afbeelding niet snel genoeg, sorry.
Met een slok op bootje varen, buiten de boot vallen, de boot niet missen en de boot niet afhouden. Lees maar snel verder waar dit op slaat 😊
Slokje op en bootje varen
Stichting Slakkenhuis organiseert in samenwerking met Stichting Zo Hoort Het een boottochtje in Schiedam, waarna aansluitend het Jenevermuseum bezocht wordt, onder begeleiding van een gids (en 2 schrijftolken + 2 NMG tolken). Bijdrage €7,50 p/p, maar wellicht heb je een korting pas. De kaartjes voor de boot komen voor rekening van Stichting Slakkenhuis. Aanmelden alleen via info@stichtingzohoorthet.nl en VOL = VOL, bootje zit al voor 1/3 vol, dus wacht niet te lang! Meer info: slakkenhuis.org/varen-met-de-fluisterboot-en-of-rondleiding-in-jenevermuseum/
(TIP) Oefenen
Op 1 juli jl. is het online oefenprogramma Spraakafzienoefenen.nl/ gelanceerd. De ontwikkelaars, Caroline van Daelen en Paula Hettinga, beiden logopedist, zijn trots dat de website www.spraakafzienoefenen.nl nu voor iedereen gratis beschikbaar is. De website is officieel in gebruik genomen door Gerard de Vijlder en Peter Helmhout van Stichting Plotsdoven. De Stichting is de penvoerder van het project.

Theater met tolk
Kijk ook weer even snel op Theatermettolk.nl/voorstellingen Een gevarieerd aanbod, voor ieder wat wils. Best wel een groot overzicht, lijkt of het elke nieuwsbrief langer wordt :-) , maar dat is eigenlijk wel een goede ontwikkeling, want meer voorstellingen zijn dan voorzien van een gebarentolk.
Blog
Vakantie in het buitenland en een hoorapparaat batterijtje nodig hebben…… Willem vertelt er in zijn blog alles over. willemrichter.tumblr.com/post/vakantie-vrijheid
Blog jij ook? Laat het ons weten!

Mis de boot niet..
En maak gebruik van de zomeractie van Bianca van der Horst. Een gratis minicursus zomergebaren. De filmpjes blijven tot 10 september online staan. Klik hier voor meer info/ aanmelden. gebarenchallenge.nl/gratis-minicursus-zomergebaren/
Houd de boot niet af…
Zou je (meer) contacten met andere slechthorenden willen hebben, maar weerhoudt ‘geluidsoverlast’ in een restaurant je hiervan? Kom dan gezellig tijdens een ‘ongezellig verlicht’ en niet voorzien van (harde) achtergrondmuziek diner contacten leggen. Kom naar al weer het derde LEF etentje van Stichting Slakkenhuis!
Zorg dat je je op tijd aanmeldt, dan kun je woensdag 6 november 2019 gezellig aanschuiven bij het LEF etentje. Aanmelden en info: slakkenhuis.org/restaurant-lef-in-vlaardingen-nieuwe-editie-november-2019/
Ben je slechthorend/ doof en ZZP-er/ DGA / ondernemer?
Tijdens het diner op 6 november stellen we een tafel beschikbaar waar ondernemers met elkaar in gesprek kunnen gaan tijdens het eten. Netwerken, sparren over ondernemerschap of gewoon een gezellig praatje, kan allemaal.
Maar wil je ook op de webpagina van de Slakkenhuis-gids komen te staan? Laat het dan even weten via https://www.slakkenhuis.org/links/slakkenhuis-gids/ En zoek je een dienstverlener die ‘jouw taal’ spreekt, kijk dan op voorgaande link.
(School)vakantie voorbij?
Hoewel we nog midden in de vakantieperiode zitten, is de volgende tip voor (aanstaande) scholieren die slechthorend of doof zijn (en hun ouders) goed om even te lezen. Kijk eens op: https://stichtinginfodesk.nl/ Ouders voor ouders, waarbij hulp aangeboden wordt bij het kunnen borgen van leerbehoeften en goed onderwijs.

Fietsvakantie
In de volgende nieuwsbrief lezen jullie meer over de belevenissen van het Slakkenhuis-fietsteam. Slakkenhuis.org/slakkenhuis-fietst-naar-parijs/
Reünie P.J. Evertse / Auriscollege
Met nog krap 2 maandjes gaat het al lekker opschieten. De reünie waarbij we gezellig met oud-leerlingen en oud—docenten bij kunnen kletsen over ‘die goeie oude tijd’. Hoewel we al ruim boven de 100 aanmeldingen zitten, kunnen er nog veel meer bij. Kortom, nog niet aangemeld? Gelijk even doen. Al wel aangemeld, kijk dan in je contactenlijst wie je nog meer op deze gezellige middag kunt wijzen! Deel de volgende link https://www.slakkenhuis.org/reunie-oktober-2019/ of deel via Facebook https://www.facebook.com/events/2258724074365859/ het evenement, zodat iedereen op de hoogte gesteld kan worden.

WDD2019
En, niet vergeten, zaterdag 28 september 2019, WereldDovenDag (Zwolle). Werelddovendag.nl
Uiteraard gaat de redactie ook even de sfeer proeven en zijn oor te luister leggen op de informatiemarkt. Wie weet, tot ziens!
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot - logo 1
facebook twitter linkedin website email 
MailPoet