Hier staat normaal een logo, maar je browser laadt afbeelding niet snel genoeg, sorry.
VanAnaarBeter.nl, vanaf de grond de lucht in (echt gaaf! Zie onderaan de nieuwsbrief.) en van werkloos naar een baan, het komt allemaal aan bod in deze nieuwsbrief. En heb je het filmpje van Bianca van der Horst al gezien op Facebook? Wij van Slakkenhuis vonden het (uiteraard) een erg leuk filmpje. Klik hier.
Reünie 5 oktober 2019
Ja, het gaat al opschieten, nog 1 week(je) en dan zit het er al weer bijna op. De checklist is al bijna afgevinkt. De melk/suiker/lepeltjes voor de koffie zijn al binnen, komende donderdag wordt het drinken bezorgd en zaterdagochtend (5/10) halen we nog snel verse broodjes op. Zelfs het weer is ‘geregeld’, 0mm neerslag en zonnetje in de middag, we gaan het zien 😉Aanmelden kan nog tot het laatste moment, dus weet je nog iemand, of heb je jezelf nog niet aangemeld, snel even regelen. Een volgende reünie zou zomaar 5 jaar later kunnen zijn…..
En wil je voor / tijdens / na de reünie nog even meehelpen? Laat het ons even weten. Van broodjes smeren, koffie/fris schenken, foto’s maken, tot even met de bezem door het pand, alle hulp is welkom!
VanAnaarBeter.nl
Het is goed om te checken of je 5 oktober ‘last’ hebt van wegwerkzaamheden. (Ik wel namelijk). Wegwerkzaamheden A20 Voor je het weet kom je te laat.... Zou zonde zijn.
Bellen en ‘gevonden worden’
Slechthorend zijn en telefoneren, daar valt wel een boek over te schrijven. In dit geval heeft Jessyca een blog geschreven met wat ons betreft een ‘gouden tip’. Lees zelf maar haar blog: gehoordgezien.nl/slechthorend-en-telefoneren/
Ook de Rijksoverheid helpt mee, als het gaat om 112 bellen. Het kan maar zijn dat je door een ongeluk niet de beschikking (meer) hebt over een werkend hoortoestel, of dat je sowieso niet (goed) kunt bellen vanwege je gehoor. Voor zowel Android als IPhone kan de alarmcentrale ‘achterhalen’ waar je zit. Lees meer informatie op: Rijksoverheid.nl/onderwerpen/alarmnummer-112/vraag-en-antwoord/plaats-nummer-bekend-bij-112-bellen
Onderzoek
Geregeld zijn er onderzoeken voor auditief beperkten, maar deze willen we je toch graag voorleggen. Onder voorbehoud dat er nog behoefte is aan aanmeldingen: oproep_uitnodiging_auditief.pdf krijg je bij deelname een kleine beloning.
Banenmarkt 2020
In februari hebben we de eerste banenmarkt voor slechthorenden/ doven gehouden. Dat gaf genoeg energie om opnieuw een banenmarkt te gaan organiseren. Deze keer wederom in een bibliotheek…. Maar nu in de Centrale Bibliotheek Rotterdam
Bibliotheek.rotterdam.nl/ . Zet alvast maar in je agenda: Dinsdag 11 februari 2020 van 13.00 tot 15.30 uur. En uiteraard hebben we een speciale gast die je kan helpen met je CV. Komende nieuwsbrieven volgt meer informatie!
Voor die tijd al aan de slag met solliciteren? Kijk dan eens op Slakkenhuis.org/binnen-een-jaar-een-baan/
LEF diner
De eerste aanmeldingen zijn al binnen voor het LEF diner op woensdag 6 november maar we hebben nog plek. Meld je daarom snel even aan, dan ben je verzekerd van een warme prak. Slakkenhuis.org/restaurant-lef-in-vlaardingen-nieuwe-editie-november-2019/ en dan rijdt ook de metro van de ‘Hoekse lijn’, zodat je ‘voor de deur’ in en uit kunt stappen.
WDD2019
Morgen (28 september) lopen wij rond bij WereldDovenDag2019 in Zwolle. Wellicht zien we jou ook bij een van de vele informatieve stands of workshops. En wil je het ‘Dagblad van het horen’ lezen? (leuk nieuws en overzicht vingeralfabet, pdf, 12 pagina's).
Nog meer leesvoer…
Tja, slechthorendheid en doofheid komt steeds vaker onder de aandacht (wat een goede zaak is).
Lees bijvoorbeeld:
Horen is meer dan alleen luisteren: er komen cognitieve functies bij kijken (Trouw: 15 september 2019)
Of voor een wat technischer verhaal: ‘Wat horen slechthorenden?
Bloggen
Al meerder malen geschreven, maar schrijf jij ook (soms) een blog en wil je in het ‘blog-boek’ komen te staan, laat het even weten.
Willem komt er in ieder geval in te staan. Lees hier zijn nieuwste blog ‘Taal is raar’.
Paragliding 2020
Slechthorend of doof en heb je weinig of geen hoogtevrees? Dan hebben we een heel uitdagende activiteit op stapel staan. Duurt nog even voor het 6 september 2020 is, maar dat geeft even tijd om te sparen en te oefenen. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar en je moet er wel wat voor doen. Lees hier maar snel verder!
Liever met beide benen op de grond?
Museum De Lakenhal [Leiden] start bij de tentoonstelling ‘Jonge Rembrandt - Rising Star’ met gratis rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal. Deze worden gegeven door een rondleider die zelf doof is.

En ‘TheaterMetTolk’ heeft ook weer diverse nieuwe voorstellingen toegevoegd.

Of kijk op: Amsterdammuseum.nl/activiteiten
  • Rondleidingen in NGT op 13 oktober, 14.00-15.30 uur
  • Museumnacht in NGT, 2 november, 19.00-02.00 uur
  • Rondleidingen met schrijftolk op 10 november, 14.00-15.30uur
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank. Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor een overzicht van de eerder verzonden nieuwsbrieven.

Met hartelijke groet, het Slakkenhuis-team
Voetnoot - logo 1
facebook twitter linkedin website email 
MailPoet