Paragliding 2020 – vanwege het coronavirus is dit voorlopig doorgeschoven naar mei 2021

HELAAS DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN. MISSCHIEN VOLGEND JAAR?
HOUD DE NIEUWSBRIEF IN DE GATEN!!!

Slechthorend of doof? Altijd al willen paragliden? Dat kan met een activiteit van Stichting Slakkenhuis. Wij hebben ‘Paraglidingschool Inferno‘ benaderd met de vraag of er mogelijkheden zijn voor auditief beperkten om mee te doen aan de cursus. Tot groot genoegen willen zij hier in meedenken/ helpen! Bij voorbaat onze lof!

LET OP: INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK, sorry!

Waar? Lijak in Slovenië

Wanneer? Zaterdag 5 september tot/met zondag 13 september. Vertrek dan op een zaterdag, thuiskomst week later op zondag.

Nederland? In Nederland wordt eerst een ‘basiscursus‘ gevolgd. Dit is in een weekend (za/zo).

Kosten? Het kost een hoop. Door sponsoring houden we het bedrag beperkt tot €400 per persoon. Normaal ligt het ‘all in tarief’ rond de €1.500 (cursus, verblijf, eten en vervoer). Je begrijpt, we leggen er flink op toe, maar willen deze unieke activiteit toch graag organiseren.

LET OP: INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK, sorry!

Betalen? Bij aanmelding dient €200 betaald te worden. Vervolgens is er nog tot mei 2020 de tijd de resterende €200 aan te betalen.

Vervoer? Nog nader uit te zoeken. Mogelijk gaan we met de trein. Alternatief kan zijn dat we met een bus (9 personenbusje, 1 of 2 busjes) gaan.

(Gebaren)tolk? Deze is niet beschikbaar. Mogelijk zijn er onder de deelnemers wel ’tolkvaardige’ teamgenoten.

Horen? Normaal gesproken verloopt de communicatie via een portofoon. Schreeuwen vanaf de grond is niet te doen als je een paar honderd meter boven de grond zweeft. Auditief beperkten & portofoons is een slechte combinatie. Daar heeft de instructeur over nagedacht en hij ziet wel mogelijkheden om dit via goede afspraken samen toch te ondervangen. Met signalen en afspraken vooraf, kan gebruik van de portofoon achterwege blijven. Juist ook doordat voor de locatie in Slovenië is gekozen, is dit haalbaar. Dit wil dus niet zeggen dat andere locaties ook voor auditief beperkten mogelijk zijn.

Partner/vriend? Mag mijn partner/ vriend ook mee? Vooropgesteld dat het een activiteit voor en door auditief beperkten is, kan een partner/ vriend mee. Deze betaalt dan wel €1.000. Nog steeds een koopje, maar we willen het zo laagdrempelig mogelijk houden.

LET OP: INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK, sorry!

Minimum leeftijd? De minimumleeftijd ligt op 21 jaar. Dat is een grens die Slakkenhuis heeft ingesteld, niet de organisatie achter de cursus paragliding.

Maximum? Het maximum aantal deelnemers is 10 personen. Er zijn reeds 6 aanmeldingen. [update 13-10-2019]

Slaapplek? De voorlopige planning is dat we gaan kamperen [Camping, mogelijk laad webpagina langzaam] Dat is tevens de uitvalbasis van het paragliding instructieteam.

Sponsoring/donatie? Hier heb jij als deelnemer nog een belangrijke rol in! Zoals je boven hebt kunnen lezen, moet er flink geld bij. Daarom zoeken we sponsors / donateurs die mee helpen deze activiteit betaalbaar te maken. En 10 donaties van €25 is al heel mooi als elke deelnemer dit voor elkaar krijgt. Deze vakantie gaat in ieder geval door, maar je maakt het met sponsoring/ donaties wel mogelijk voor Stichting Slakkenhuis om toekomstige activiteiten voor auditief beperkten te blijven organiseren. Ook wij kunnen een euro maar 1x uitgeven.

Meer info? Stuur een berichtje met je vraag, dan krijg je binnen 48 uur een reactie.

Ga naar de inhoud