Barbecue 23 april 2022 – Kralingse Bos – i.s.m. Stichting ZoHoortHet en SH-Jong

Superleuke groep!

Zou het hier kunnen hebben over de dingen die niet goed gegaan zijn…. maar weet je, het was gewoon een heel gezellige middag met mooi weer en allemaal vrolijke gezellige mensen die een beetje meehielpen, maar vooral er met zijn allen een leuke middag van gemaakt hebben. Hoe goed je als organisatoren het denkt te regelen (..), het zijn toch de deelnemers zelf die het een grootse ervaring maken. Kortom, een mooie ervaring rijker. Gaan we zeker herhalen. Wie weet, jaarlijks? Wordt volgend jaar vervolgd.

Nu we weten hoe makkelijk (..) het is om te organiseren, gaan we volgend jaar er nog een paar extra stichtingen bij betrekken. In plaats van de huidige 70+ aanmeldingen proberen boven de 100 uit te komen.

We weten in ieder geval dat je geen partytenten neer moet zetten met windkracht 4. Tenten gingen dan ook 2x de lucht in, daarom maar weer snel afgebroken (en dat na noeste arbeid om het op te tuigen).

Partytenten hebben er even gestaan..

Ook altijd goed om even over na te denken is het transport van de etens- en drankwaren. Idee was om met 3 auto’s te gaan, maar ik dacht het beter te weten, 2 auto’s was genoeg. Kortom, met veel passen en meten is het gelukt de boodschappen in de auto’s te krijgen. En hoewel er 2 steekwagentjes waren, is een bolderkar (maar hoe stop je die in een Aygo?) wel handiger. Gelukkig bij einde van de bbq wel een behulpzame gast met een grote plateauwagen, dat ging een stuk makkelijker terug.

En ja, 6 bbq stelletjes passen makkelijk in een Aygo…..

Ook is het goed om te kijken of de parkeerplaats dicht bij de bbq locatie is. Daar was echt wel over nagedacht, maar ‘goden’ waren beetje speels, precies in dezelfde periode een groots festival, waardoor geplande parkeerplaats en idem geclaimde BBQ-veld niet lukten.

Lekker dichtbij parkeren…..

En gelukkig waren er betere koks dan ondergetekende. Bedoel, bemoei mij er 2 tellen mee en prompt een brandblaar op mijn vinger. [En ja, gaat inmiddels weer goed met vinger, dank je] En het was ‘hard’ werken voor de kok(s). Zo’n 25 kilo vlees gaar zien te krijgen, dat is nog niet zo eenvoudig. Al was de barbecue thermometer een prima graadmeter.

Maar er waren meer (ad hoc) koks. En een houtskoolstarter/ kickstarter/ brikettenstarter – linksonder op de foto – is onontbeerlijk.

En bij een gemêleerd gezelschap zijn er ook vegetariërs. Dat vergt wat inkoop-/ denkwerk (..) Zo groot de Makro is, zo klein het schap voor vegetarische hapjes. En hoewel we het schap redelijk leeg geschraapt hebben, was de buit niet groot. Komt daarbij dat niet-vegetariërs de hapjes er (toch) wel smakelijk uit vinden zien en het is snel op een houtje bijten voor de vegetariërs. Sorry. Kortom, bij volgende ronde elders (?) kijken voor ruimer assortiment.

En uiteraard mogen de marshmallows niet ontbreken bij een bbq.

Op de eerste bbq smakelijke vegetarische hapjes op de plaat. Maar zelf lekker aan de slag met marshmallows is ook leuk.

Is er dan helemaal niks mis gegaan? Tja, het dichtstbijzijnde toilet was defect.

Samengevat: met een leuk team dat geholpen heeft, onmisbare (schrijf)tolken (NmG/ NGT) en een groep gasten die van heinde en ver kwamen een geslaagde middag, waarbij na einde van de bbq nog vrolijk doorgebabbeld werd. Met recht een middag om op terug te kijken.

En wil je vaker aan een activiteit meedoen? Volg dan de Facebook pagina van ZoHoortHet, of SH-Jong en meld je aan voor de maandelijkse Slakkenhuis nieuwsbrief. Last not least, ook handig: Dovenagenda.

Ga naar de inhoud