Banenmarkt 2020 2e jaargang

Slechthorend, doof of auditief beperkt? Op zoek naar een leuke werkgever met een nog leukere baan? Kom dan naar de 2e banenmarkt van Stichting Slakkenhuis in ‘Bibliotheek Rotterdam

Vorig jaar was het in ‘De Boekenberg’, maar ook in de ‘Bibliotheek Rotterdam’ hebben we een mooie ruimte tot onze beschikking!

Waar: Bibliotheek Rotterdam, Rotterdam

Wanneer: dinsdagmiddag 11 februari 2020 (13.00 – 15.30 uur)

Vanwege privacy redenen worden er tijdens de banenmarkt geen foto’s gemaakt.

Wat kun je verwachten?

Wij hebben enkele werkgevers bereid gevonden om aanwezig te zijn met een ‘stand’. Een paar bekenden van vorig jaar, maar zeker ook een groot aantal nieuwe werkgevers! Sommige werkgevers hebben een concrete vacature, andere werkgevers staan ‘open’ voor potentiële werknemers met een auditieve beperking. Kortom, op een laagdrempelige wijze contact leggen met een werkgever. Van enkel je CV achterlaten, tot een gezellig praatje of ‘speeddate’ sollicitatiegesprek toe.

Geen garanties, maar wel een serieuze kans

De werkgevers kunnen niet iedereen een baan geven, maar willen wel tijd beschikbaar stellen om een serieus gesprek met je aan te gaan. Dat geldt andersom ook, jij moet wel aan het werk willen gaan. Verplichte “sollicitaties” helpen beide partijen niet, dan is het beter als iemand anders die wel gemotiveerd is te solliciteren tijd en een gesprek krijgt bij een werkgever.

Welke werkgevers komen?

Een aantal werkgevers heeft reeds een toezegging gedaan. Want voor de werkgevers is deze banenmarkt ook een mooie gelegenheid om op informele wijze kennis te maken met kandidaten. Vooralsnog mikken we op circa 15 werkgevers. Het gaat niet om de kwantiteit, maar de kwaliteit. Werkgevers die mee willen denken en een werkplek gunnen aan een werkloze dove/ slechthorende, dat zijn de werkgevers die we deze middag willen spreken.[Bent u werkgever? Klik hier dan voor meer info of aanmelden.]

Aanmelden?

Ja, wij willen op voorhand een indicatie hebben hoeveel personen er komen. Niet onbelangrijk, want dan kan de catering zorgen voor genoeg drinken. Wij zorgen voor een kopje koffie, thee of fris als je langs komt. Met een droge/ kriebel keel is het namelijk lastig solliciteren. SORRY, maar de banenmarkt is al weer voorbij.

Mystery guest

Vorig jaar hadden we Joyce de Ruiter gevraagd (lees ingehuurd) om een inspirerende lezing te geven. Dit jaar geen lezing, maar iemand die van nut kan zijn bij je CV! 😊 Een sneltekenaar! (Gerard Nijboer – Geraphic Studio) Voeg een profieltekening van jezelf bij je CV, zeker weten dat je positief opvalt!

Help mee om deze banenmarkt tot een succes te maken

Jij kunt het verschil maken. Banenmarkten gericht op slechthorenden/ doven zijn uniek. [Bijna dan, we organiseren het nu al voor de tweede keer en gaan de komende jaren zeker door!]

Geef daarom deze informatie over een banenmarkt zoveel mogelijk door aan andere bekenden/vrienden/familie, zodat we een flinke opkomst hebben en 1 of meer werkloze slechthorende/ dove aan een baan kunnen helpen. Dat zou toch wel heel geweldig zijn! Kortom, DOE MEE en ZEG of GEBAAR HET VOORT!

OV / parkeren info

Adres
Hoogstraat 110
3011 PV Rotterdam
Routebeschrijving_OV_Parkeren_klik_op_link_voor_pdf

[ingang theater]

Ga naar de inhoud