Over ons

Stichting Slakkenhuis is zaterdag 22 april 2017 opgericht. Het bestuur heeft er zin in, maar vrijwilligers zijn hard nodig. We kunnen de kar niet alleen trekken.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen en activiteiten van Slakkenhuis, meld je dan onderaan deze webpagina aan voor de nieuwsbrief. De nieuwsbrief wordt 1 keer per maand verzonden aan onze abonnees. Heb je redactievaardigheden, of wil je een leuk nieuwsitem delen, laat het ons weten via het contactformulier.

Inmiddels zijn er al diverse activiteiten opgestart. Zo is er een EHBO cursus voor Slechthorenden en doven in Ridderkerk gestart, hebben we een BBQ gehouden – in de regen 🙂 – hebben we een museum bezocht, zijn we bezig geweest met ‘het Gebarenrestaurant‘ en in april 2018 was er een reünie op de (voormalige) P.J. Evertseschool (Rotterdam, Malmöpad), welke tegenwoordig bekend is onder Auris College. Inmiddels zijn er al een aantal diners georganiseerd, evenals een lunch.

Diverse projecten staan nog op stapel. Houd onze website of nieuwsbrief in de gaten. Zie ook ‘Project Kruiwagen‘ (start 24 april 2018), Digitale vaardigheden en ‘De banenmarkt

Sinds 11 mei 2019 hebben wij de volgende websites overgenomen:
Doofblindennieuws.nl en Doofblindenagenda.nl Hiermee beogen wij nog beter in de nieuwsbehoefte van de doelgroep te voorzien en de contacten onderling te vergroten.

Nieuwsgierig? Wil je meehelpen of ideeën inbrengen? Staan wij graag open voor. Vele handjes maken licht werk en doel van de stichting is juist het organiseren van activiteiten.

Team Op dit moment bestaat het team uit: Merry van Ruiven, Nico van Ruiven en Edwin Zijdenbos.

Missie Het organiseren van activiteiten voor slechthorenden en doven gericht op het vergroten van het sociale netwerk met als nevendoel het vergroten van de kans op het vinden van een baan.

Visie Wie goed doet, goed ontmoet.

Doel – Het doel is meerdere activiteiten per jaar te organiseren, gericht op het vergroten van het onderlinge sociale netwerk. Samen met vrijwilligers die een soortgelijk doel nastreven. – Een werkloze slechthorende / dove (weer) aan een baan te helpen. – Fungeren als vraagbaak / startpunt voor het beantwoorden van vragen rondom sociale zekerheid, fiscaliteit. Het richting geven aan een hulpvrager naar bestaande hulpinstanties.

Werkgebied Uit praktische overweging is het werkgebied beperkt tot Zuid-Holland. Nu en in de toekomst zijn wij altijd bereid te kijken naar samenwerkingsverbanden. Een van de doelen is het versterken van het sociale netwerk. Dat is eenvoudiger als de reistijd beperkt blijft.

Wat doen wij niet. Wij verstrekken geen leningen. Wij nemen niet de rol over van ‘professionals’, maar zijn slechts vrijwilligers die kennis, tijd en energie beschikbaar stellen om te helpen. Er zijn veel officiële instanties die hulp kunnen bieden, maar dan moet je ze wel weten te vinden, of er mee kunnen communiceren. Het richting geven of begeleiden naar deze instanties behoort (soms) wel tot ons takenpakket.

Facebook: Wij zijn ook te vinden op Facebook, zie facebook.com/stichting.slakkenhuis

We kunnen ook ‘vrienden’ worden op Facebook. Hoewel de FB-account op naam van Edwin staat, zit hier feitelijk het gehele Slakkenhuis-team achter. Soms is het leuker/eenvoudiger via dit kanaal te communiceren. We zien je vriendschapsverzoek dan ook graag tegemoet.

LinkedIn Stichting Slakkenhuis

Twitter @_Slakkenhuis

KvK nummer: 68629079

Jaarverslag 2017 (gepubliceerd 23-1-2018, pdf, 2 pagina’s)

Jaarverslag 2018 (gepubliceerd 27-1-2019, pdf, 2 pagina’s)

Jaarverslag 2019 (gepubliceerd 11-1-2020, pdf, 2 pagina’s)

Ga naar de inhoud