Banenmarkt-werkgever

Wilt u op een vrijblijvende wijze kennis maken met gemotiveerde slechthorenden of doven die op zoek zijn naar een baan? Vorig jaar was de eerste banenmarkt van Stichting Slakkenhuis in Bibliotheek ‘De Boekenberg’. Dit jaar heeft Slakkenhuis wederom een ruimte gehuurd in een bibliotheek.

Waar: Bibliotheek Rotterdam 

Wanneer: dinsdag 11 februari 2020 (12.00 – 16.00 uur)
Wij zorgen vooraf voor een lunch (12.00/12.30 uur), waarna u nog tot 13.00 uur uw ‘stand’ kunt klaarmaken. Wij zorgen tevens voor een gratis parkeerkaart!

Welke werkgevers zoeken wij?
Wij zoeken werkgevers die bereid zijn in gesprek te gaan met slechthorenden/ doven om te kijken of er een match is tussen het bedrijf en de werkzoekende. Eigenlijk elke werkgever, maar niet elke werkplek is geschikt. Het bemensen van een telefooncentrale door een dove is nu niet bij uitstek de meest handige werkplek, maar er is heel veel mogelijk, mits soms een paar kleine technische aanpassingen plaats vinden (bijvoorbeeld een versterker voor een telefoon).

Type werkgever?
We willen een werkgever geen ‘etiket’ opplakken, net zomin als we dat met een slechthorende/ dove willen doen. Een werkgever met een ‘sociale’ instelling is wat elke werkgever kan zijn. Beschikken over een oplossingsgerichte instelling is een (wederzijdse) must.

(Nog) geen vacature
U heeft nog geen vacature, of u wilt deze middag nog geen vacature invullen, ook dan bent u welkom. Deze middag geeft een mooie gelegenheid om nader kennis te maken. Bij de bezoekers deze middag zitten ongetwijfeld ‘perfecte’ kandidaten tussen voor een (potentiële) vacature (op termijn). Juist door het gevarieerde aanbod van ‘licht slechthorend’ tot ‘stokdoof’, kunt u zien en horen wat deze doelgroep voor u kan betekenen.

Hoeveel werkgevers komen er?
Ons streven is dat er circa 15 werkgevers komen. Deze werkgevers hoeven nog niet direct een vacature beschikbaar te hebben. Winst is al voor beide partijen als er contacten gelegd worden en bij een toekomstige vacature (alsnog) contact gelegd wordt met een werklozen slechthorende/ dove. Uw komst wordt dan ook zeer gewaardeerd! U profiteert ook van u aanwezigheid. Naast het verzamelen van cv’s waar u wat mee kunt, profileert u zich ook als een geweldige werkgever. Misschien wel goed om te lezen dat een aantal werkgevers van de 1e banenmarkt weer komen. Zegt toch wel iets. 🙂 Ook over deze werkgevers (in positieve zin).

Hoeveel bezoekers komen er?
Dit is voor ons nog lastig in te schatten. Voorlopig streven we naar 100+ bezoekers. Dit is voor beide partijen prettig, want dan is er gelegenheid om nader contact te leggen.

Communiceren met een dove? Heb (nog) geen ervaring met gebarentaal!

Wij zorgen ervoor dat er tijdens de banenmarkt een ’tolk’ aanwezig is. Ook kan een werkzoekende zelf een tolk meenemen. Een tolk kan een gesprek ‘vertalen’ in gebaren of ‘vertalen’ naar een tablet (schrijftolk).

Programma
Voor de bezoekers hebben wij een een sneltekenaar (Gerard Nijboer – Geraphic Studio) ingeschakeld, zodat ter plekke naast de CV ook een ‘profielschets’ ingenomen kan worden.

Aanmelden als werkgever?
U kunt een e-mail sturen naar: info@slakkenhuis.org of contact opnemen met Edwin Zijdenbos MFP FFP, M: nul-zes-19665915 (Mobiel, SMS, WhatsApp)

Wij zien u dan ook graag verschijnen bij deze tweede! banenmarkt van Stichting Slakkenhuis. Onze missie is immers het vergroten van het vinden van een baan voor slechthorenden/ doven. U kunt het verschil maken!

Lees hier meer info voor ‘Bezoekers’.

 

Ga naar de inhoud