Vakantie 2024

Ook zin om een paar dagen op vakantie te gaan met auditief beperkten? Lees dan verder.

Deze keer is er een chalet (+ extra huisje) gehuurd op Molecaten park De Koerberg. Heerde, Veluwe, Gelderland

Wanneer? Er zijn 2 opties (van maandagmiddag 27 mei 2024 tot zaterdagochtend (12.00 uur) 1 juni 2024, of zaterdagmiddag 1 juni vanaf 12.00 uur tot donderdag 6 juni 2024 (met uitloop tot vrijdagochtend < 10.00 uur).

Wie? Iedereen is welkom, mits met auditieve beperking en 18 jaar of ouder. Daarnaast is er voor maximaal 4 doofblinden gelegenheid mee te doen. Totaal dan 10 tot 12 vakantiegangers + 2 tolken tactiele gebaren + organisator maakt 15 personen.

Tolken? Voor de doofblinden zijn er op de 2 doofblinden 1 tolk tactiele gebaren beschikbaar, dus 2 tolken aanwezig. Gezien aantal slaapplekken is er niet meer ruimte voor extra tolken. Een doofblinde zal dan ook beperkt gebruik kunnen maken van een tolk tactiele gebaren. Maar als groep moeten we elkaar toch aardig kunnen helpen. De tolk is niet beschikbaar voor de overige vakantiegangers, dus enkel voor de doofblinden zelf.

Bijdrage? Hoewel de totale uitgaven richting de +€10.000 gaan, is de bijdrage per persoon €200 (voor verblijf van optie 1 of optie 2). Tolken gratis. Voor de tolken is er een eigen slaapkamer. In zelfde gebouw als waar de doofblinden verblijven.

Activiteiten? Tja, het is geen luier- of zonvakantie, al hopen we uiteraard wel op mooi weer. De activiteitenkalender wordt op dit moment nog uitgewerkt, dus nog even spannend. Wel staat in ieder geval op het lijstje Skydiven, [zie https://cityskydive.nl/nl], fietsen, wandelen, zwemmen, workshops, etentje, bonte avond, escape room, workshop Anke Heij (optie 1), overige uitjes/ activiteiten. Planning is elke ochtend/ middag/ avond iets op het programma te hebben. Dan is het aan jou om gezellig mee te doen, of rustmomentje te hebben.

Vrijwilligers? In beginsel is iedereen wel een ochtend/ middag/ avond vrijwilliger. Met 2 beurten zit het er al weer op. Los van de afwas en koken. En ben je geen vakantieganger, maar vind je het wel leuk om ochtend/ middag/ avond mee te helpen bij een activiteit, laat het even weten. Vrijwilligers met (Tactiele) gebarenvaardigheid zijn zeker welkom.

Doofblinden? Streven is bij optie 1 en optie 2 telkens 4 doofblinden mee te laten doen. Gewoon omdat het kan. Ze bijten niet en zijn in de regel beregezellig.

Tolkuren? De doofblinden dienen zelf voor een tolk te zorgen. Maar dat stemmen we dan nog wel onderling af.

Slaapplek? De kamers zijn voorzien van 2 losse bedden. Dus wel kamers delen…

Korter/ langer Vind je 5 dagen wat te veel van het goede (..), dan kun je ook een dag later komen, of eerder vertrekken. Iedereen heeft een andere energiebalans. Maar er zijn genoeg momentjes om op te laden en van diverse activiteiten krijg je ook zeker energie!

Vragen? Er is nog een hoop te vertellen en er zullen nog genoeg vragen volgen. Gaan we hier dan gewoon bijwerken, of je krijgt rechtstreeks antwoord.

Wel belangstelling, maar nog niet aanmelden? Laat het even weten, dan krijg je af en toe een update per e-mail. Maar vol = vol.

Wel aanmelden? Stuur een e-mail naar info@slakkenhuis.org Dan krijg je binnen 24 uur een reactie!

Overige data: 27 april -5 mei 2024 is Meivakantie; donderdag 9 mei 2024 is Hemelvaartsdag en zondag 19 mei 2024 is 1e Pinksterdag.

Donatie? Vind je het ook super dat Slakkenhuis deze vakantie mogelijk maakt en wil je een financieel steentje bijdragen? Dat dan via https://www.slakkenhuis.org/doe-mee/gift-geven/ En ook als vakantieganger mag je wat extra’s geven (niet verplicht).

Laatst bijgewerkt: zondag 5 november 2023

Ga naar de inhoud