Treinvakantie mei 2023

SORRY – INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK!

Auditief beperkt en zin in een uitdaging? Weekje samen op vakantie? Vanuit Rotterdam naar München – Zurich – Milaan – Parijs en weer terug naar Rotterdam. Dat allemaal in ruim 1 week. Zo’n 40 uur in de trein (met afwisselend uitzicht 🙂 en ruim 3.000 rail kilometers. Zie www.interrail.eu/en/tripplanner-map

Wanneer? Van vrijdag 19 mei 2023 (21.00 uur, Rotterdam CS) tot zaterdag 27 mei 2023 (19.00 uur). En dan kun je 1e Pinksterdag (zondag 28 mei 2023) weer bijtanken…

Voor wie? Auditief beperkten, 18+, flexibel ingesteld, goed gehumeurd, reislustig. Wat wel belangrijk is, is dat het een groepsreis is. Tortelduifjes kunnen dan beter een eigen vakantie boeken.

Hoe groot is de groep? Teller staat voorlopig op 10 (6 vrouwen, 4 mannen). We gaan met maximaal 15 personen. Maar dat is meer vanwege budgettaire redenen, zie hierna.

Kosten? We spreken liever over een bijdrage van jou (€450 p/p). De overige kosten – ter beoordeling van Slakkenhuis, dit ter voorkoming van ‘onredelijke kosten’) komen dus voor rekening van Slakkenhuis. De totale kosten (treinreis/ overnachten/ eten en drinken) per persoon gaan snel richting de €1.000 per persoon. En ben je financieel draagkrachtiger (en wil je meer betalen), of weet je een paar sponsoren – zie ‘Geluksmomentje‘, dan maak je het mede mogelijk dat we nog een keer een soortgelijke activiteit organiseren. Korting zit er dus niet in…..

Partner/ kind mee? Een partner/ kind die niet auditief beperkt is, maar toch mee wil, kan voor het reguliere tarief van €1.000 p/p mee.

Alle rechten voorbehouden (..) Tja, het is een probeersel. Met het bekend maken van de activiteit merken we vanzelf of en hoeveel belangstelling er is. Als er maar 2 reageren is het te overwegen een andere activiteit te organiseren. Als er 15 reageren (tof) kunnen we niet al te veel wijzigingen meer doorvoeren. En reisverboden (C-virus, etc) maken het voor iedereen onmogelijk wat te organiseren.

Plek in de trein? Sommige treinreizen werken op basis van gereserveerde plekken. Soms is het wie het eerst komt, het eerst maalt. Daarnaast is het leuk als je ook eens naast iemand anders gaat zitten. Wie weet, maak je een gezellig praatje 😉 En soms zitten we over meerdere coupés verspreid, hoort er allemaal bij (flexibele instelling).

Taal niet vaardig? Nederlands zal wel lukken, maar Duits, Italiaans, Frans? Komt goed, Je kunt altijd de organisator aanspreken. En google translate doet wonderen.

Communicatie? Er zijn geen tolken NGT/ gebaren bij. En verder is communicatie een vereiste. Gedachten lezen zit er voor de meeste niet in, maar een groepsreis geeft soms wat spanning en dan is rustig communiceren een vereiste. En uitbundig lachen mag uiteraard! Snurken bij voorkeur niet, maar de meesten zullen er geen last van hebben.

Eten? Slakkenhuis bepaalt waar we gaan eten (iets als wie betaalt, bepaalt…..). Vegetarische/ overige dieetwensen worden zoveel mogelijk in acht genomen.

Slapen? Zoals hierboven al aangegeven, flexibele instelling… De eerste nacht is in de trein slapen. Daarna zijn we afhankelijk van aanbod (Airbnb/ overige verblijven?). Het kan zijn dat we bijvoorbeeld op 2 of 3 plekken in een wijk verspreid raken. We vertrekken in ieder geval wel weer samen met dezelfde trein.

Rustdagen? Vakantie vieren is inspannend, zeker met een groep, daarom een paar rustdagen ingepland. Dan kan ter plekke bekeken worden of je een rustdag houdt in je bed/ kamer, of dat je er alleen of in groepje er op uit trekt.

Planning? Onderstaand schema is indicatief. Afhankelijk van aanbod treinen en slaapplekken, de volgende planning:

Zie onderaan webpagina hyperlinks bovengenoemde ‘blauwe’ steden voor extra info.

Zondag 28 mei 2023 is Pinksteren

Belangstelling? >>>>>>>>>> SORRY – INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK!

Betaling? Je kunt gespreid betalen, of in 1x. Stemmen we onderling wel af.

Verlofkaart? Weet je niet of je vrij kan krijgen. Dat zul je zelf moeten regelen. Maar stap 1 is je aan te melden, stap 2 is een uiterste datum vast te stellen (vooralsnog 31 januari 2023), maar de meesten zullen in overleg met werkgever voor die tijd wel uitsluitsel kunnen krijgen.

Interrail pas We maken gebruik van https://www.interrail.eu/nl/interrail-passes (5 dagen). Maar het is handig om te kijken of je een duurdere pas wilt aanschaffen als je aanvullende vakantieplannen hebt.

Aangemeld, maar kun je toch niet? Heel spijtig! Maar goed, laat het dan zo snel mogelijk weten. Dan kunnen we iemand anders blij maken.

Andere vragen? Laat maar weten. Werken we deze pagina van lieverlee bij.

Rotterdam – München ZurichLugano (tussenstop) – MilaanParijs – Rotterdam

Wel en wee van deze treinvakantie volgen? Houd dan deze website in de gaten…

Blog 1 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen/

Blog 2 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-2/

Blog 3 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-3

Blog 4 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-4/

Blog 5 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-5/

Blog 6 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-6/

Blog 7 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-7/

Blog 8 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-8/

Ga naar de inhoud