Treinvakantie perikelen (4)

Waarom dat we niet al in oktober op vakantie gaan? Een van de redenen (..) is dat de blaadjes op het spoor nog wel eens voor ongemak zorgen. Zie uitleg op: https://fb.watch/fklS4VzfKl/

Andere redenen waren mijn verjaardag en die van mijn dochter in de maand oktober, of de herfstvakantie. Last, not least, kan het ook aan de werkgever(s) liggen: https://www.ad.nl/werk/deze-werkgevers-sturen-hun-personeel-s-winters-naar-de-zon-weg-uit-9-tot-5-molen~a0ba0793/

Kofferleed Praktisch: wat mee te nemen? Een koffer zo groot als waarin Karel de Grote ontsnapte (en nu dan een extra passagier in mee gaat?), of 4-delige set?

Of een heleboel tassen, voor elke dag 1?

Het is dan ook goed om te weten dat ik mijn handen al vol heb met de organisatie, dus kan geen extra koffertje sjouwen/ rollen. En ongetwijfeld moeten we ook wel 1 of meer keer hard hollen om de trein alsnog te halen, dan is een mega koffer ook niet bevorderlijk voor de snelheid. Fietstassen die overgebleven zijn van de vorige vakantie worden ook ontraden.

En als je niet sterk bent in cijfers, wordt een koffer met cijferslot ook ontraden. Spreek uit ervaring in directe omgeving.

Hadden we maar….

Achteraf wel beetje spijt dat we niet dit jaar gaan. Nu is deze treinvakantie al niet goedkoop, maar hier schrikt de penningmeester toch wel van: “Spoorgebruik wordt 12% duurder (en daardoor ook het treinkaartje)“. Misschien toch maar een crowdfunding opstarten?
Of slakkenhuis.org/doe-mee/geluksmomentje/ weer even onder de aandacht brengen. Alle beetjes helpen immers!

En volgens de Consumentenbond is “Boeken internationale treinreis veel te ingewikkeld“.
Zelf zeg ik, makkie, gewoon een hele week ’s avond achter de pc kruipen, dan kom je ver…..

Checklist voor vakantie

Waarom ik nu als suggestie ‘Mevo reizen Transsiberië‘ neem, vraag ik mij ook in alle redelijkheid af. Volgens planning gaan we toch echt niet naar Siberië (..). https://www.mevoreizen.nl/meeneemlijst/ Maar onderaan de website (link) is er de optie je aangevinkte checklist te mailen, kijk, dan is deze tip zo gek nog niet.

Link naar vorige blogs

Blog 1 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen/

Blog 2 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie

Blog 3 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie

Blog 5 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie

Blog 6 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie

Blog 7 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-7/

Blog 8 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-8/

Ga naar de inhoud