Treinvakantie perikelen (2)

Van lieverlee zijn we bezig om op Spotify een afspeellijst aan te leggen. Maar als je een aanvullende (trein)tip heb, horen we dat graag. Het eerste voorwerk is gelukkig al door anderen gedaan “De beste spoorweg liedjes ooit” Als iemand nog de bijbehorende lyrics heeft, horen we dat graag.

Uiteraard heeft de treinleiding (of is het kampleiding?) een top 10 lijstje gemaakt. Wat heet, voor een heleboel dingen hebben we een lijstje gemaakt.

En in de sfeer van de ‘Tour de France’ hebben wij straks ook elke dag een ranglijst en te behalen punten. Wie is uiteindelijk de beste ‘spoorzoeker‘, dat weten we volgend jaar. Aan hem/ haar de eer dan om de volgende treinvakantie te organiseren. Ik zal het in ieder geval niet worden, want ben regelmatig het spoor bijster.

Een ander lijstje is uiteraard voor het thuisfront, waar we telkens ongeveer uithangen. Want hoewel het leuk is om in een tv programma terecht te komen – De spoorzoekersshow – is de vraag of Linda de Mol dit programma nog een keer wil presenteren.

Maar goed, lijstjes dus. Zo is er ook een corveelijst. En elke keer als we van een station vertrekken, moeten even de hoofden geteld/ afgevinkt worden. Uiteraard pakken wij dat wat tactischer aan dan ‘Laurel & Hardy‘. Wij roepen gewoon even om dat iedereen zich moet melden. Of dat zo’n handige oplossing is met groepje auditief beperkten is bij nader inzien twijfelachtig. Denk dat we maar gewoon een treintje moeten vormen, raken we elkaar ook niet kwijt. Zit de sfeer er ook gelijk goed in…

Overeenkomsten met de trein-vakantiegangers berust op toeval

Lees hier (nogmaals) vakantieperikelen (1)

Klik hier voor ‘Blog deel 3’

Klik hier voor ‘Blog deel 4’

Klik hier voor ‘Blog deel 5’

Klik hier voor ‘Blog deel 6″

Klik hier voor ‘Blog deel 7’

Klik hier voor ‘Blog deel 8’

Ga naar de inhoud