Treinvakantie perikelen (7)

Met nog circa 80 nachtjes slapen (28-2-2023) gaat het toch echt opschieten. En met elkaar opschieten gaat ook wel lukken, zo bleek onlangs bij een bijeenkomst in Ridderkerk. 8 uit 10 reizigers waren aanwezig om gezellig bij te praten, of even kennis te maken. Niet iedereen kent immers iedereen. Maar goed, gebarennamen uitgewisseld en met koffie/ thee/ gebak een voorstelrondje gedaan. Tijdens mond vol cake met gebarentaal gewoon verder kletsen.

Voorzichtig aftasten of iemand een vooruit-rijder is, of achteruit-rijder, voorkeur heeft voor zitplek bij het raam, of gangpad. Wat ervaringstips als het gaat om de voorkeur voor een rolkoffer of rugzak, of combinatie. Ja, we babbelen wat af, al keek ik wel even fronsend toen mij werd op vrolijke wijze gevraagd of ik wel (trein)spoorde… 😉 Tja, een kennismaking kan soms snel ontsporen.

En of we allemaal voor de zekerheid een fles sla olie meenemen deze treinvakantie….. https://nos.nl/artikel/2464668-alle-arriva-treinen-in-groningen-en-friesland-rijden-nu-op-plantaardige-olie

We hebben inmiddels ook al een planning gemaakt voor de ochtendgymnastiek. Elke ochtend 4 kilometer hardlopen (2 heen, 2 terug), https://www.ad.nl/video/productie/2-kilometer-lange-trein-slingert-door-zwitserse-alpen-337143 En aansluitend een flink aantal keer optrekken aan het bagagerek.

Inmiddels druk bezig met het opstellen van een Playlist op Spotify. In ieder geval komt Kristina Train in het lijstje voor. Maar ook een klassieker als ‘Daar was laatst een treintje loos‘ Of ‘Treinstation‘ van Boef, en voor het slapengaan ‘Treintje naar Dromenland‘ van Ageeth de Haan. Was mij nog niet bekend ‘Treintisiete‘, maar dat komt deze treinvakantie ook helemaal goed. En om maar af te sluiten met Tjoek Tjoek

Link naar vorige blogs

Blog 1 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen/

Blog 2 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-2/

Blog 3 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-3

Blog 4 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-4/

Blog 5 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-5/

Blog 6 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-6/

Blog 8 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-8/

Ga naar de inhoud