Treinvakantie perikelen (6)

In het begin nog wel intentie om een reisbureau te starten. Bedoel, hoe moeilijk is het nu om een treinvakantie te organiseren? Beetje bij beetje blijkt het allemaal toch wat bewerkelijker te zijn dan gedacht.

Inmiddels zijn de slaaplocaties al wel geboekt. Zoeken, passen, meten….. Dicht bij het station, binnen budget passen en dan ook nog voor iedereen een slaapplekje. Maar het is gelukt.

De eerste treintickets zijn ook gereserveerd. Dat is nog wat afgerond moet worden. Maar buitenlandse treinmaatschappijen bieden niet altijd heel lang van tevoren al kaartjes aan. Soms maar 3 maanden van tevoren. Hopelijk volgende maand (alsnog) alle tickets op orde.

De eerste Babylonische spraakverwarring deed zich al voor….. Of dat ik al Eurostar tickets geboekt had voor Parijs – Rotterdam. Nee, wel Thalys tickets… https://nos.nl/artikel/2461085-thalys-naam-verdwijnt-nog-dit-jaar-van-treinen-vanwege-fusie-met-eurostar Nu maar hopen dat ze het spoorboekje niet omgooien, anders zitten we straks een paar dagen langer in Parijs (niet verkeerd, maar thuisfront zit dan wel te wachten).

Uiteraard selectief bezig geweest met uitzoeken van de treinen. Toch wel schrikken dat er ook andere treinen rondrijden: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2023/01/25/beantwoording-kamervragen-over-het-bericht-te-veel-giftreinen-denderen-door-onze-steden-doe-daar-iets-aan-staatssecretaris

Mocht je niet meegaan met deze treinvakantie (grote kans, want inschrijving is gesloten), kun je kijken of je met ‘Miljoenen treintje’ mee kan rijden. https://miljoenenlijn.nl/

Grote kans dat je ons terug ziet op YouTube na onze treinvakantie. Ongetwijfeld genoeg filmmateriaal voor een lachwekkende video. https://www.youtube.com/results?search_query=Laughter+on+a+train En een ‘Bloopers’ video zal er ongetwijfeld ook komen. En aangezien wij het ons niet kunnen veroorloven de trein te missen, geen ‘special edition’‘: https://www.youtube.com/watch?v=iWh385F5lms Wat ik bij ons wel zie gebeuren is de strijd met de toegangspoortjes in combinatie met onze koffers: https://www.youtube.com/watch?v=KExZw3hh1Ic

Kortom, naarmate de treinvakantie nadert, nog ruim 100 nachtjes slapen, des te meer vakantiekriebels we krijgen. Dat alles op rolletjes zal verlopen moet haast wel met alle treinen, maar er zijn nog genoeg poortjes en deuren te gaan.

Link naar vorige blogs

Blog 1 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen/

Blog 2 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-2/

Blog 3 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-3

Blog 4 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-4/

Blog 5 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-5/

Blog 6 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-6/

Blog 7 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-7/

Blog 8 “https://www.slakkenhuis.org/treinvakantie-perikelen-8/

Ga naar de inhoud