Banenmarkt – Let op deze is al geweest, zie andere banenmarkt voor meer info!

Slechthorend of doof? Werkloos? Wil je wisselen van werkgever? Of wil je komen luisteren naar een zeer inspirerende lezing van Joyce de Ruiter. Kom dan naar de banenmarkt van Stichting Slakkenhuis in ‘De Boekenberg’! Wat ons betreft het mooiste gebouw van Nederland, in ieder geval toch wel van Zuid-Holland, maar zeker van Spijkenisse!

Waar: De Boekenberg, Spijkenisse

Wanneer: donderdagmiddag 7 februari 2019 (13.00 – 15.30 uur)

Vanwege privacyredenen zijn er tijdens de banenmarkt geen foto’s gemaakt.

Wat kun je verwachten?

Wij hebben enkele werkgevers bereid gevonden om aanwezig te zijn met een ‘stand’. Sommige werkgevers hebben een concrete vacature, andere werkgevers staan ‘open’ voor potentiële werknemers met een auditieve beperking. Kortom, op een laagdrempelige wijze contact leggen met een werkgever. Van enkel je CV achterlaten, tot een gezellig praatje of ‘speeddate’ sollicitatiegesprek toe.

Geen garanties, maar wel een serieuze kans

De werkgevers kunnen niet iedereen een baan geven, maar willen wel tijd beschikbaar stellen om een serieus gesprek met je aan te gaan. Dat geldt andersom ook, jij moet wel aan het werk willen gaan. Verplichte “sollicitaties” helpen beide partijen niet, dan is het beter als iemand anders die wel gemotiveerd is te solliciteren tijd en een gesprek krijgt bij een werkgever.

Welke werkgevers komen?

Een aantal werkgevers heeft reeds een toezegging gedaan. Want voor de werkgevers is deze banenmarkt ook een mooie gelegenheid om op informele wijze kennis te maken met kandidaten. Vooralsnog mikken we op circa 10 werkgevers. Het gaat niet om de kwantiteit, maar de kwaliteit. Werkgevers die mee willen denken en een werkplek gunnen aan een werkloze dove/ slechthorende, dat zijn de werkgevers die we deze middag willen spreken.[Bent u werkgever? Klik hier dan voor meer info of aanmelden.]

Een baan binnen een jaar?

Tegelijkertijd starten we met een langlopend project: “Een baan binnen een jaar.” Klik hier voor meer info. Deelname aan dit project is niet verplicht. Je kunt ook enkel naar deze banenmarkt komen.

Aanmelden?

Ja, wij willen op voorhand een indicatie hebben hoeveel personen er komen. Niet onbelangrijk, want dan kan de catering zorgen voor genoeg drinken. Wij zorgen voor een kopje koffie, thee of fris als je langs komt. Met een droge/ kriebel keel is het namelijk lastig solliciteren. Zie onderaan deze webpagina voor ‘aanmelden’.

Lezing

Wij hebben Joyce de Ruiter gevraagd (lees ingehuurd) om een inspirerende lezing te geven. In een mooi auditorium is ringleiding en een fijne zitgelegenheid aanwezig. Om hier bij te kunnen zijn, moet je wel tijdig present zijn. Aanvang presentatie 13.30 uur of 14.30 uur (presentatie circa 30 tot 45 minuten). Aansprekend, inspirerend en met een boodschap waar je wat mee kunt!

Help mee om deze banenmarkt tot een succes te maken

Jij kunt het verschil maken. Banenmarkten gericht op slechthorenden/ doven zijn uniek. Juist door een massale opkomst geeft het mogelijkheden dit evenement te herhalen. Geef daarom deze informatie over een banenmarkt zoveel mogelijk door aan andere bekenden/vrienden/familie, zodat we een flinke opkomst hebben en 1 of meer werkloze slechthorende/ dove aan een baan kunnen helpen. Dat zou toch wel heel geweldig zijn! Kortom, DOE MEE en ZEG of GEBAAR HET VOORT!

Parkeren: er is onder het gebouw een parkeergarage (betaald parkeren, eerste uur €1, daarna €0,10 per 6 minuten)

  Openbaar vervoer:  bushalte voor de deur

Promotie banenmarkt do 7 februari 2019 (pdf)

 

Meld je vandaag nog aan!

    Ga naar de inhoud