Vakantieperikelen in Groningen

Soms heb je wel eens van die vakanties dat je terugverlangt naar je werkweek (NOT 😉 Maar goed, ruim weekje Groningen om even op te laden. Degene die wel vaker koffers (gevuld) gesjouwd hebben, weten wel dat dit hard nodig is (bijkomen van laden/ lossen/ sjouwwerk). U kent ze vast wel die vakantie aanbiedingen, rustiek huisje vlakbij station (op loopafstand), maar de praktijk….. Hier niet anders, slechts 2 trapjes klimmen met zware koffer.

Maar goed, aangekomen en geniet dan ook met volle teugen. Al moet men dat maar met een korreltje zout nemen. De eerste bak koffie was toch echt niet te pruimen.

En onderstaand verslag met een knipoog lezen, heb het heerlijk naar mijn zin, maar soms heb je wel eens van die dingen dat je denkt, dat zou thuis niet gebeuren.

Dag 1 (28 april 2022)

Na de gebruikelijke alles op het laatste moment handelingen, toch vroeg op pad. Sterker nog, kon een trein eerder halen.. https://www.slakkenhuis.org/wp-content/uploads/2022/04/Trein-gemist.mov Niet dus…. Had het kunnen weten, begon al bij toegang tot perron, kon met mijn printje niet door de poortjes, tenminste niet bij de poortjes zonder scanner (printje treinkaartje). Maar gelukkig op perron wel een aardige meneer die mij de juiste kant van treinstel op wees. Uiteraard nog wel even ‘schrik’, want op bord stond ‘voorste trein gaat naar Groningen’, daar ben ik dan ook ingestapt (op advies van voorgaande meneer), maar vervolgens ging de trein bij Utrecht CS achterstevoren verder. Zat ik nu toch in achterste trein?

Geen handgebaar…, maar Stiltecoupé

Zoals meer in dit artikel, alles met een korreltje zout nemen. Een mobieltje dat uiteraard toch afging, een smakkende meneer die zijn boterhammetje op eet en een conducteur die enkel als gebaar zijn hand uitstak voor het kaartje. Had ik net de verkeerde conducteur, want ze zijn best goed bezig bij de NS – ns-hoofdconducteur-nu-ook-treingebaren-in-app-gebarentaal

En deze vakantie ook vol met dilemma’s (..) Wat te doen als je bijna je boek uit hebt in de trein en je bent op de eindbestemming aangekomen? Dan nog even blijven zitten om boek uit te lezen? Met het risico dat je vervroegd weer naar huis weerkeert

Theaterbezoek – lol & leed

Deze week diverse theaters (5) geboekt. Thuis kom je er gek genoeg niet aan toe (..), dus maar op vakantie erbij boeken. Tip, informeer vooraf naar ringleiding, of ga een beetje voorin de zaal zitten. Bij Lenette van Dongen – Paradijskleier met schaterlach de avond doorgekomen. Hilarisch hoe ze vertelt over roken – ja echt, vroeger was dat heel normaal. Zo zie je maar weer, vroeger was niet alles beter.

Maar kan een van de lezers de dames vertellen dat een knotje op je hoofd voor degene die achter deze dame helemaal niet leuk is…

Een andere regel die ze wat mij betreft in mogen voeren is dat degene die ‘midden’ in de rij zit het eerste de zaal binnengaan en plaats nemen. Opvallend hoeveel er pas op het laatste moment plaats nemen, met als gevolg dat vrijwel de gehele rij op mag gaan staan.

Theater 2

Zoals gezegd, meerdere theaterbezoeken deze week. Onder het mom, we prikken maar wat de agenda schaft, zit er ook wel eens een tegenvaller tussen (..) Had het kunnen weten, bij de omschrijving was het onderwerp toch wel treurig, maar eind van de avond nog steeds niet gelachen… Wel wat overpeinzingen rijker. Communiceren is belangrijk. Valt niet altijd mee, bleek tijdens voorstelling, maar dat geldt in dagelijkse praktijk niet anders. Work in progress zal ik maar zeggen. Maar goed, ze deden hun best, in zoverre compliment, maar dan zit ik (letterlijk) eind van de avond toch met een dilemma. Ga je dan staan om te klappen, of blijf je (net als ik) zitten…. Iets als inflatie en applaus. Waar vroeger staan nog iets extra’s was, is het nu een verplicht nummer.

Wordt vervolgd…

Theaterbezoek (2)

Het blijft knap hoe de acteurs zich aan hun verhaal vast houden. Zijn toch hele lappen tekst die ze produceren. Toch andere koek dan uit je nek kletsen (want dat is niet zo moeilijk). Een goede verhaallijn schrijven is (ook) moeilijk. Stand is nu nog 2 – 2 (aardig/ tegenvallend), dat mag wel beter…. En die volumeknop, blijft toch een dingetje. De speakers een paar streepjes harder zetten, moet toch kunnen? Ongetwijfeld een technische reden, maar blijft aanpoten (luisteren).

Tip: neem een zuurtje mee. Een kriebel in je keel is knap lastig als je geen bonje met de rest van het gezelschap wil hebben (uche uche, kuch)

Uit eten

Blijft altijd spannend, welk tafeltje je krijg als je in je eentje komt eten… Maar goed, als het eten maar lekker is. Nog maar 1x een tegenvaller, wilde het Grand Dessert wel hebben, was prijzig, bijna €10 p/p, maar goed, grote trek. Bleek dus een dessert voor 2 personen te zijn. En tafeltje naast mij was nog maar net met het voorgerecht bezig. Maar 2 andere toetjes genomen 😊

Afijn, gevarieerd gegeten naast boterhammetjes Penotti. O.a. Javaans, Noord Afrikaans, Portugees en Belgisch (al moet je bij Belgisch niet te veel voorstellen, gewoon een grote zak patat met. Was ook lekker).

Pindakaas

Zou je denken dat er maar 1 soort pindakaas is (wie is er niet groot mee geworden), maar in Groningen zijn er maar liefst 2 pindakaaswinkels…. En nog sterker, ook in Vlaardingen is er een pindakaaswinkel. Kortom, zit voorlopig nog niet zonder (..). Je eigen vakantieadres afstemmen op aanwezigheid Pindakaaswinkel? Kijk dan op depindakaaswinkel.nl/verkooppunten/

Boekwinkels

In boekwinkels snuffelen is voor mij vakantie. En Groningen (centrum) heeft gelukkig dan ook een ruim assortiment boekenwinkels. Zonder ze allemaal te gaan benoemen, toch wel een pluim voor boekhandelriemer.nl/ Ruim aanbod, heerlijk winkelen.

De bottleneck wordt de thuisreis. Met bijna een halve meter hoge stapel boeken extra maar zien dat alles (weer) in de koffer past. En dan op kantoor nog maar weekje extra vakantie vragen om alvast een deel van deze stapel uit te kunnen lezen.

Zoveel leuke boekenwinkels in Groningen

Terugreis

Precies in de periode dat ik Groningen bezoek, heeft de NS een gepland onderhoud tussen Zwolle en Meppel. Anders gezegd, terugreis met 3/4 uur verlengd (in de bus). Maar ach, beetje zitten knikkebollen, dus niet veel van busreis meegekregen.

Bij een volgende vakantie nog wel keertje nadenken over welke boeken ik mee wil nemen. Koffertje woog op terugreis 32 kilo, dat is toch wel een hoop sjouwwerk, ondanks wieltjes onder de koffer.

Afijn, goed thuisgekomen (7/5/2022). ’s Avonds nog maar weer de trein gepakt met vrienden….

Smakelijk gegeten tijdens rondje Nederland

Dilemma’s waar ik niet uitgekomen ben..

  • Blijft altijd lastig in een theater als iemand in de rij voor je een selfie maakt. Duik je weg, lach je mee of steek je je tong uit? 😊
  • Word je geacht plantjes water te geven op vakantie adres?
Ga naar de inhoud