Treinvakantie dag 2 (uit 9)

Gelukkig zaten we eerste klas, grootste deel in scheve houdingen slaapje meepikken, tot haaknaald voor kunstwerk haken. Nodige tips vlogen over de tafel, voor mij gelukje dat ik in slaap viel.

De Duitse NS is niet veel anders dan in Nederland, meestal op tijd, maar net niet helemaal. Maar goed, 10.00 uur op plaats van bestemming.

En onderweg best wel doorgereden…. De flitser ging af bij 301 klm per uur, dat wordt een flinke prent.

Een steward kwam zelfs koffie en cappuccino brengen, wel met prijskaartje, zonder blikken of blozen afgerekend, maar ze besefte dat de koffie van de andere coupe op onze rekening werd bijgeschreven. Is goedgekomen. Kregen zelfs nog een koekje.

Bij het pension was nog maar 1 kamer klaar. Konden we onze spullen mooi kwijt. Op naar een ontbijt. En dan zijn er die Braatworst met zuurkool lekker vinden. Rare lui die Hollanders.

In groepjes de Markt/ centrum en kerkje bekeken. Bij terugkomst een kamerverkiezingen gehouden. Heeft iedereen een eigen slaapplek. Een verademing na een zitplek als slaapplek in de trein.

Waar google maps nog faalde met aangeven van supermarkten, op eigen kracht er toch achter gekomen dat er nog een heel winkelcentrum ondergronds is gevestigd.

Gelukje was dat daarmee vraagstuk wat we ’s avonds gingen eten opgelost werd.😋

Eten nog nooit zo snel op tafel gehad. Na voldane maaltijd met lokkertje van een ijsje nog lange wandeling gemaakt. Ijsje is er niet van gekomen….

De avond bruisend afgesloten.🥳 Waar in Nederland met Spa water een blauwe dop voor plat warer staat, is dat bij de Duitsers gewoon bubbeltjes water, met nat pak als gevolg bij openen fles. Geruchten gaan dat rode en witte wijn ook aan feestvreugde hebben bijgedragen.

Ga naar de inhoud