Treinvakantie dag 7 (uit 9)

Na weddenschap welk appartement eerste klaar en beneden was, heeft team 2 gewonnen. Ach, morgen weer een nieuwe kans.

Toch strafpunten voor niet scheiden afval. Maar met 1 prullenbak was dat niet te doen en hadden we ook niet allemaal tijdig gelezen. Volgende keer beter.🙄

Mooi op tijd vertrokken en met wat gestoei met draaipoortjes metro in (volle bak, spits, maar gelukt).

Op station weer snel ontbijt en koffie/ thee, al koffie naar binnen klokkend naar perron. Uiteraard weer achteraan. Beetje flauw van Italiaanse NS, want compleet treinstel buiten gebruik voor onze trein.

Bij Lugano had het geregend, maar bij aankomst droog. Wel wat plassen water. En net als met niet denken aan roze olifant, zo ook niet denken aan in plas stappen… Schoenen zijn inmiddels weer droog.

En voor de variatie stonden we goed, maar perronwissel. Gelukkig enkel in plaats van linker, rechterspoor. Te mooi om waar te zijn.

Bouwen we voor effect half uur vertraging in op overstap van eerst 40 minuten. Tegen overmacht valt niet te plannen.

Ja. We gaan het redden. Marge nog 10 minuten.🥳

Oh, wacht, met horten en stoten 1 station voor Zürich gestrand, allemaal uitstappen. Zucht. Met boemeltreintje 1 station verder, maar ze hebben niet op ons gewacht (..).

Plan B dan maar, toffe servicebalie, voorrangsbehandeling, trein over 5 minuten nemen, dan verder oplossen. Maar 8 personen erbij halen – verdieping lager- lukte op paar minuten na niet. Had trein manager gevraagd te wachten🙃, maar die zei terecht nee.

Plan C in werking. Naar Bazel, overstappen naar Strasbourg, daar verder naar oplossing zoeken. Plan D, morgen rechtstreeks naar Parijs. Toch Plan C en hopen toch vandaag in Parijs te komen.

In strasbourg weer onderhandelen over reis naar Parijs. Maar als we met staanplaatsen tevreden waren mochten we mee. Met vaartje van..

In plaats van de geplande half acht dus om half elf op kamers.💤

Ga naar de inhoud