Wat we doen

Waar kunnen wij je bij helpen? Via het contactformulier kun je je vraag indienen. Wij zullen dan kijken welke expertise wij in huis hebben om te helpen. Let wel: wij zijn vrijwilligers en worden niet voor onze diensten betaald.

De hulp die we kunnen bieden hangt mede af van de toename van het aantal vrijwilligers. Welke hulp denken wij als 'Slakkenhuis' te kunnen bieden?

  • Support bij het vinden van een baan. Wij zijn geen vacaturebank, maar kunnen samen met jou kijken welke wegen bewandeld kunnen worden om een passende baan te vinden.
  • Support bij het opstarten van je eigen bedrijf. Denk hierbij aan het ondernemingsplan en eenvoudige support/ coaching. Wij bieden geen financieringen aan, maar wellicht zijn er fondsen waar je een beroep op kan doen.
  • Lenen van boeken. We zijn bezig met het opbouwen van een bibliotheek met boeken op het gebied van slechthorendheid, gebarentaal of doofheid.
  • Wij denken mee en kunnen wellicht een kleine financiële bijdrage leveren voor activiteiten gericht op slechthorenden/ doven. Dit kan een klaverjas toernooi zijn, een bowlingcompetitie/ avond of een andere sportieve activiteit met als doel kennis te maken met andere slechthorenden/ doven. Een groter netwerk is gezellig, maar ons nevendoel is het vergroten van de arbeidsparticipatie en kansen op het vinden van werk.
  • Heb je een idee, een vraag, behoefte aan steun, of een andere vorm van support? Neem dan contact met ons op. Mogelijk kunnen wij je in ieder geval een richting geven waar je meer informatie/ hulp kan vinden, of zijn wij als vrijwilligers in staat een medemens te helpen.
Ga naar de inhoud