Treinvakantie dag 4 (uit 9)

Relax dagje. Dat was de planning… En we begonnen ook relax. Mooi op tijd klaar, op het station, super! Koffie, thee, broodjes. Check vooraf welk perron en even kijken op perron, ja was weer de verste versie. Ach, het went.

Ken je die mop van zitplaatsen reserveren in de trein,… Ja, die dus. Bij boeken netjes alles ingevuld, maar schijnbaar (..) voor traject van vandaag geen vinkje voor reserveren. In de trein bleek dus dat er vrije plaatsen waren – maar dus niet gelijk aan ons aantal tickets. Een paar dus een vrije plek, de rest een stoelendans als de rechtmatige eigenaar diens plekje opeiste.

Zijn er gelukkig zonder problemen doorgekomen. Pas halverwege werd duidelijk dat sommige plekjes beschikbaar waren tot een bepaald station.

Eenmaal op Zürich hb aangekomen, even puzzelen welk tram nummer nodig was en waar op te stappen. Speurders wisten nummer en halte te vinden. Toppers. En dan is de penningmeester aan de beurt voor kaartjes bestellen. Bestellen ging goed, betalen niet. Roodstand (..), valt wel mee. Schijnbaar op 1 been staan, rug naar het noorden en dan bij 3 tellen de pas tegen scanner houden. Dan rollen kaartjes er vanzelf uit. Was zelf al bijna zo ver om met een Uber te reizen. Zou zonde geweest zijn, want hotel was dichterbij dan verwacht.

Supermarkt voor de deur van hotel. Fijn! Inchecken wat omslachtige. Had kamers op de groei geboekt. 3x 4 personen. Maar we zijn maar met 10 personen. Vraag van receptioniste was dan ook waar die andere 2 waren. En of we per kamer hoofdbewoner op wilden geven. Dit terwijl we zelf nog geen verdeling gemaakt hebben. Afijn, paar illegalen in andere kamer dan boekhouding zegt..🫢 Ach, worden we er morgen ( dinsdag) uitgegooid, geen probleem, gingen toch al. Verder mooi hotel. Zelfs met keuken, daarop ook op geselecteerd, voor maken eigen stamppotje, ware het niet dat er geen pannen, borden, bestek zijn in de keuken…

Dan maar uit eten…… was lekker, maar we hadden bijna de ober ontslagen. Had proeftijd niet doorgekomen.

Ga je met treinvakantie, dan kan dit treintje niet ontbreken…..

En om af te ronden, pootje baden – zonder natte voeten.

Ga naar de inhoud